Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές διαδρομές

Μια μπάντα που στην 30χρονη ζωή της έχει αγκαλιάσει τις μουσικές του κόσμου, το γκρουπ "Εμβρυο" (φωτο) καταλαμβάνει από σήμερα και για δύο ακόμη βράδια (μέχρι την Παρασκευή) τη σκηνή του "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς). Μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, κιθάρα, μπάσο, σαξόφωνο, φλάουτο είναι ορισμένα από τα όργανα, που "ζωγραφίζουν" το μουσικό προφίλ αυτής της δημιουργικής κολεκτίβας, που επιμένει να είναι ένα ανοιχτό μουσικό εργαστήρι.

  • Σήμερα, επίσης, στις 9μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών "Μ. Κάλλας" του Αττενέουμ, στο πλαίσιο του κύκλου "Νέοι Μουσικοί" θα εμφανιστεί η νεαρή σοπράνο Εύη Τσίρτση.Θα παρουσιάσει τραγούδια των Μπρίτεν, Ντεμπυσί, Γκράιφς και Μπάρμπερ. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών (Στ. Δέλτα 15, Π. Ψυχικό) σήμερα (8.30μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η εαρινή συναυλία των μαθητών του ωδείου "Φ. Νάκας". Είσοδος ελεύθερη. Την Κυριακή (9μ.μ.) στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου (Ιπποκράτους 41) οι Χρίστος Παπαγεωργίου και Γιώργος Πέτρου θα δώσουν συναυλία με έργα για δύο πιάνα.
  • Με σολίστ τους Μάρθα Αράπη (σοπράνο) και Βαγγέλη Χατζησίμο (τενόρος) και σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει συναυλία την Παρασκευή (8.30μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής. Θα παρουσιάσει την "Ελληνική Σουίτα" του Π. Πετρίδη, τη "Συμφωνία αρ. 6" του Δ. Δραγατάκη (α' παγκόσμια εκτέλεση), την "Ουγγρική Ραψωδία" από την όπερα "Λιονέλ" του Σπ. Σαμάρα, καθώς και τρεις άριες κι ένα ντουέτο του Ν. Μάντζαρου. Τα έργα των Μάντζαρου και Σαμάρα παρουσιάζονται σε α' εκτέλεση με την ΚΟΑ.
  • Την ίδια βραδιά, στη μικρή αίθουσα του ΜΜ θα δώσει συναυλία το "Τρίο Βάινμαϊστερ" με έργα μουσικής δωματίου. Τα τρία αδέλφια από την Αυστρία, που παίζουν βιολί, βιόλα και τσέλο θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έργα των Μπετόβεν, Στανκόφσκι, Βέμπερν και Μότσαρτ.
  • Στην Καρδίτσα, στο "Παυσίλυπο" θα εμφανιστεί αύριο (10μμ) η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης". Τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας, Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια και Παναγιώτης Καραδημήτρης.
  • Ηπειρώτικα τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς θα παρουσιάσει το πολυφωνικό σχήμα "Χαονία",στη συναυλία που θα δώσει την Κυριακή (31/5), στις 9.30μ.μ., στον κήπο της Ενωσης Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19Α, Πλάκα). Πρόκειται για εννεαμελές συγκρότημα, που δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια, με σκοπό την έρευνα και την τεκμηρίωση στην ερμηνεία του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού.
  • Τιμητική συναυλία, αφιερωμένη στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει ο Σύλλογος Φαρακλάδων "Η Εύγερος" Κεφαλλονιάς, στις 6 Ιουνίου (8.45μμ), στο"Παλλάς" (βουκουρεστίου 1). Συμπράττουν η 65μελής Μεικτή Χορωδία - Μαντολινάτα του συλλόγου και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγ. Αναργύρων. Θα διευθύνει ο Παναγιώτης Μπαρμπάτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ