Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Νέο ναυτεργατικό ατύχημα

«Φτηνά τη γλίτωσε» ο λοστρόμος Ευστράτιος Κυρίκης, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, περίπου στις 10 το πρωί, κάτω από τη «χούφτα» ανυψωτικού μηχανήματος, κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης που γίνονταν στο φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ». Το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι Κερατσινίου και συγκεκριμένα στον ντόκο «Ελευθέρα» και είχε έρθει από τη Λέρο φορτωμένο με ελαφρόπετρα.

Τη στιγμή του ατυχήματος η εκφόρτωση γινόταν στο πρωραίο αμπάρι από ανυψωτικό μηχάνημα που διαθέτει το πλοίο. Χειριστής του μηχανήματος ήταν ο πλοίαρχος κ. Καρπαθάκης, ο οποίος είναι και πλοιοκτήτης... Ο 55χρονος λοστρόμος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , κατέβηκε στο αμπάρι «με σκοπό - όπως αναφέρεται - να βοηθήσει στην ταχύτερη περάτωση των εργασιών εκφόρτωσης». Αυτό είχε αποτέλεσμα η «χούφτα» του μηχανήματος να του σπάσει το δεξιό μηρό του. Στο ίδιο δελτίο δεν αναφέρεται ότι ο χειριστής ήταν ο πλοίαρχος και ιδιοκτήτης του πλοίου -πληροφορία που μας έδωσε το Λιμεναρχείο Κερατσινίου - όμως σημειώνεται ότι ο λοστρόμος κατέβηκε στο αμπάρι... «με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να ειδοποιήσει το χειριστή».

Ο λοστρόμος απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ