Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΠΙΔΩΝ
Πάθος για το τρόπαιο

Η Εθνική ελπίδων με αισιοδοξία αντιμετωπίζει αύριο την Ισπανία στον τελικό

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

(του απεσταλμένου μας

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).-

Χωρίς... φόβο και άγχος αλλά με μεγάλο πάθος για τη νίκη η εθνική ομάδα των ελπίδων δίνει αύριο τον πιο σημαντικό αγώνα της, αφού αντιμετωπίζει την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο στάδιο της Στεάουα (21.00 ώρα Ελλάδας, ΕΤ - 1).

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική ελπίδων της χώρας μας δίνει το "παρών" σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού και το 1988 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε φτάσει πάλι στον τελικό, όπου έχασε το τρόπαιο από τη Γαλλία (0 - 0, 0 - 3).

Τώρα, όμως, τα παιδιά του Γιάννη Κόλλια, που έχουν καταπλήξει τους πάντες, δηλώνουν αποφασισμένα να ολοκληρώσουν το έργο των προκατόχων τους και να φέρουν το βαρύτιμο τρόπαιο στη χώρα μας.

"Να ξεχάσουμε ό,τι πετύχαμε ως τώρα. Με ηρεμία και χωρίς υπερβολές για να πετύχουμε το στόχο μας". Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τους παίκτες ο προπονητής της Εθνικής, Γιάννης Κόλλιας, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τους διεθνείς αποφορτίζοντάς τους από το άγχος του τελικού.

"Νομίζω ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται ένα τέτοιο παιχνίδι. Από την πλευρά μου έχω συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν τους Ισπανούς και θα τους αντιμετωπίσουμε σαν ίσος προς ίσος, αφού τα παιδιά έχουν επίγνωση των δυνάμεών τους", επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός.

Οσον αφορά την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στον τελικό, ο Γιάννης Κόλλιας άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει μια μικρή διαφοροποίηση, αφού αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Δερμιτζάκης στη θέση του Σωτήρη Κωνσταντινίδη και ο Παντελής Κωνσταντινίδης να περάσει πιο μπροστά στην επίθεση. Ετσι, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσουν οι: Ελευθερόπουλος, Π. Κωνσταντινίδης, Γκούμας, Αντζας, Δέλλας, Κωστούλας, Καραγκούνης, Δερμιτζάκης, Λυμπερόπουλος, Στολτίδης, Μαυρογενίδης.

Τέλος, ο Γιάννης Κόλλιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συρροή μάνατζερ που παρατηρείται αυτές τις μέρες στο Βουκουρέστι από διάφορες χώρες της Ευρώπης και τον επηρεασμό που μπορεί να έχει αυτό το γεγονός στους νεαρούς διεθνείς

"Οι παίκτες μου θέλουν να παίξουν για να νικήσουν. Μόνο αυτό σκέφτονται τη συγκεκριμένη στιγμή και δεν ασχολούνται με μάνατζερ", δήλωσε κατηγορηματικά.

Οι Ισπανοί

Δύσκολο χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι, κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο τεχνικός των Ισπανών, Ινάκι Σάινθ, ο οποίος τόνισε:

"Και για τις δύο ομάδες, το παιχνίδι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Εχουμε κοινά στοιχεία, ενώ η ελληνική ομάδα τρέχει πολύ μέσα στο γήπεδο. Θα εξαρτηθεί από τη μέρα και τους παίκτες - κλειδιά που διαθέτει κάθε ομάδα. Ενα γκολ ίσως κρίνει και τον αγώνα. Είμαστε δύο χρόνια αήττητοι και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση".

Παράλληλα ο Σάινθ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο δυο Ελλήνων παικτών, του Λυμπερόπουλου και του Αντζα, που όπως τόνισε του άρεσε πολύ ο τρόπος που παίζουν. Για το αυριανό παιχνίδι ο Σάινθ αναμένεται να παρατάξει τους: Αρνάου, Σαλγκάτο, Κάλβο, Μπαλεστέρος, Ικουαρτέρο, Αντζελο ή Βίκτορ, Φελίπε, Γκούτι, Σάλβα, Μίτσελ, Ρικάρντε.

  • "Προαγωγή" για την εθνική ομάδα των ανδρών θα πάρουν οι Λυμπερόπουλος, Γκούμας, Αντζας, Δέλλας και Ελευθερόπουλος, αφού ο Ιορντανέσκου φαίνεται να τους υπολογίζει για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ