Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικές συναντήσεις στους Δελφούς

Διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις, που συνδυάζουν τη θεωρία με την καλλιτεχνική δημιουργία, συνέδρια, συμπόσια, επιμορφωτικά σεμινάρια είναι οι κύριοι άξονες του προγράμματος των θερινών εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Οπως ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, στους Δελφούς, στις 25-28 Ιουνίου, διοργανώνεται διεθνές συμπόσιο για τον Ρήγα Φεραίο με θέμα "Από τον Διαφωτισμό στις Επαναστάσεις: ο Ρήγας και ο κόσμος του",στο οποίο θα συμμετάσχουν 37 Ελληνες και ξένοι εισηγητές. Το συμπόσιο θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις: εκθέσεις βιβλίων, πινάκων και χαρακτικών (εγκαίνια 25/6). Συναυλία της Χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης με επαναστατικά τραγούδια και θούριους του Ρήγα (25/6). Παράσταση του "Αμφι-Θεάτρου" του Σπ. Ευαγγελάτου με "Τα Ολύμπεια" του Π. Μεταστάσιου, σε μετάφραση του Ρήγα (27/6).

Στις εκδηλώσεις δεσπόζει η "9η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Ελληνικού Δράματος",με γενικό θέμα "Περί ιστορίας και μύθων: Θέατρο, Κίνηση, Μουσική", που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο Δελφών (14-19 Ιουλίου), με συμμετοχή θιάσων από την Ασία και την Αφρική. Την ευθύνη των εκδηλώσεων έχει ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.Στο διεθνές συμπόσιο για το αρχαίο δράμα (15-19/7) θα συμμετάσχουν 60 Ελληνες και ξένοι εισηγητές. Το φετινό εικαστικό πρόγραμμα του Κέντρου αφορά στη Διεθνή Συνάντηση Γλυπτικής,που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο με συμμετοχή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα δημιουργούν επί τόπου, καθώς και στην αναδρομική έκθεση του Αλέκου Φασιανού (2/10).

Το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθεί διεθνές συμπόσιο με θέμα "Τόποι μνήμης: οι πολίτες της Ευρώπης" (25-27/9) και αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό.

Παράλληλα, για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα Σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού (21/7-5/8), που απευθύνονται σε καθηγητές φιλολόγους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν Βέλγοι (Φλαμανδοί) φιλόλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ