Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου

«Δον Κιχώτης» από την Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης
«Δον Κιχώτης» από την Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης
Θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά και δρώμενα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις του 14ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, που πραγματοποιούνται και αυτό το καλοκαίρι στο κάστρο της Φορτέτζας.

Σήμερα (9.30μμ) η Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάσει τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες . Ενα θέαμα γεμάτο μουσική, γέλιο, περιπέτειες για μικρούς και μεγάλους, σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου , σκηνικά-κοστούμια Αφροδίτης Κοτζιά, μουσική Δημήτρη Λέκκα και χορογραφίες Δέσποινας Λυκομήτρου. Στις 27/7 (9.30μμ) ο Χρήστος Λεοντής θα παρουσιάσει την «Καντάτα Ελευθερίας» σε κείμενα Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη. Ερμηνεύουν: Λάκης Χαλκιάς, Νένα Βενετσάνου, Δώρος Δημοσθένους. Στις 28 και 29/7 φιλοξενείται ο Θίασος 2000 με την «Στρίγκλα που έγινε αρνάκι». Μετάφραση: Κώστας Καρθαίος. Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας . Σκηνικά-κοστούμια Δέσποινα Βολίδη. Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Σπανίδης. Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος. Ακολουθεί (31/7) ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με έργα από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας, με τους Λίζα Ζώη, Ευάγγελο Ασημακόπουλο.

Οι αυγουστιάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και το ρώσικο λαϊκό παραμύθι «Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» . Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Στις 3 και 4/8 το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο «Μίκης Θεοδωράκης - Μία Μουσική Παράσταση». Η επιλογή των κειμένων είναι της Κάκιας Ιγερινού. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Γιαμαλή, Γιώργος Σμπυράκης κ.ά. Τραγουδούν: Τάνια Τσανακλίδου,Κώστας Μακεδόνας. Χορεύει η Κατερίνα Κερβανίδου. Στις 5 Αυγούστου, θα δώσει συναυλία η Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου. Διευθύνει ο Μπάμπης Πραματευτάκης. Στις 7/8, η Εξοδος Αιγαίου παρουσιάζει τους «Ιππής» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση-σκηνοθεσία Ν. Παροίκου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τις 8 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ