Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
Τίμησαν τους εκτελεσμένους στο Χρισσό

Στο γεφύρι της τοποθεσίας "Πασχάλι Χρισσού" στη Φωκίδα, στις 9 Απρίλη 1944, οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 18 πατριώτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Τη μνήμη αυτών των πατριωτών τίμησαν με εκδήλωση, που διοργάνωσαν τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Χρισσού, Αμφισσας, Ιτέας - Κύρας και Δελφών την Κυριακή 26 - 4 - 98 στον τόπο της θυσίας των πεσόντων (φωτό).

Παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος από τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ, μέλη των Παραρτημάτων Αμφισσας, Χρισσού, Ιτέας, Δελφών, Σερνικακίου, καθώς και από Αργυρούπολη, Χαϊδάρι, Κυψέλη, Εξάρχεια κ.ά. Επίσης, εκπρόσωποι ΚΟ Στερεάς - Εύβοιας και ΝΕ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πρόεδροι κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αγροτικών Συλλόγων των γύρω περιοχών. Μέρος ακόμη πήραν συγγενείς των εκτελεσμένων και φίλοι της Αντίστασης.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χρισσού, Νίκος Λειβαδίτης,κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, τόνισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα τους, ενός αγώνα που ακόμη δεν έχει δικαιωθεί πλήρως ύστερα από 54 χρόνια. "...Εμείς οι τότε ΕΑΜίτες, ΕΠΟΝίτες, ΕΛΑΣίτες, μαζί με τον εργαζόμενο και αγωνιζόμενο λαό του σήμερα, δίνουμε ξανά τον όρκο μας. Οι μάχες μας θα συνεχιστούν. Στα πεζοδρόμια των πόλεων, στα οδοφράγματα των αγροτών, στα θρανία των μαθητών, στα εργοστάσια, παντού...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ