Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέτωπο σωτηρίας για τη ΛΑΡΚΟ

Απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τετάρτη, εξόρμηση ενημέρωσης του λαού και συντονισμός της δράσης

ΛΑΜΙΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Σε συντονισμό του αγώνα τους προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από τη Λάρυμνα, τα μεταλλεία νικελίου του Αη Γιάννη Βοιωτίας και τα λιγνιτωρυχεία των Σερβίων Κοζάνης, ως τα μεταλλεία της Εύβοιας και την έδρα της διοίκησης, για τη διάσωση της επιχείρησης και των δικαιωμάτων τους. Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από την Τετάρτη, 10/6, με διαδοχικές ανά βάρδια καθημερινές στάσεις εργασίας ως το τέλος του μήνα.

Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με μαζικούς φορείς των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ για παραπέρα συντονισμό του αγώνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από τα Νομαρχιακά, Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια να συζητήσουν το πρόβλημα και να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Επίσης, θα γίνουν εξορμήσεις για ενημέρωση της κοινής γνώμης, στις 14/6 πλατιά σύσκεψη φορέων στη Λάρυμνα, στις 16/6 μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στα διόδια της Τραγάνας. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με συγκέντρωση - συλλαλητήριο όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους στις 29/6, στο υπουργείο Ανάπτυξης.Η παραπέρα πορεία θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα πάρουν από την υπουργό εκείνη τη μέρα.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν χτες και προχτές στις μαζικότερες συνελεύσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, στις οποίες απέρριψαν τα προτεινόμενα μέτρα της διοίκησης, ενώ καταγγέλθηκε η προσπάθειά της να παραπέμψει τη σύμβαση στη διαιτησία. Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν και να δημιουργήσουν το δικό τους "Μέτωπο Σωτηρίας της ΛΑΡΚΟ" με αιτήματα: ΛΑΡΚΟ 100% στο δημόσιο, καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, συγχώνευση με τα ΕΛΣΙ, συνολική διευθέτηση των χρεών, χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμό κ.ά.

Για τη σημασία του αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ο Δ. Χόλμπας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στα λιγνιτωρυχεία Σερβίων, δήλωσε στο "Ρ": "Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους πως οι επιχειρούμενες περικοπές από τη διοίκηση της εταιρίας δεν έχουν να κάνουν με το επικαλούμενο ζήτημα επιβίωσης της ΛΑΡΚΟ. Κυβέρνηση και διοίκηση, εκμεταλλευόμενες τις πραγματικά δυσμενείς τιμές του νικελίου στη διεθνή αγορά - που ήταν αναμενόμενες, κατά περιόδους εμφανίζονται τέτοιες μεταπτώσεις - προσπαθούν να βάλουν χέρι στις εργασιακές σχέσεις και κατακτήσεις των εργαζομένων. Με την ακολουθούμενη πολιτική προετοιμάζουν το έδαφος για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ μέσα από την απαξίωσή της. Σ' αυτή την πολιτική η κυβέρνηση θα μας βρει αντίθετους, ενωμένους και αποφασισμένους, εκτός κι αν εφαρμοστούν οι ομόφωνες προτάσεις των εργαζομένων".

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ