Κυριακή 7 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέρες και νύχτες με γείτονες

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν τραπεί σε μεγάλη φυγή. Εχουν πάρει τα βουνά, τις θάλασσες και τους κάμπους. Δραπέτευσαν και ποιος ξέρει πότε θα αποφασίσουν να επιστρέψουν σπίτια τους. Εμείς όμως, εκεί, επιμένουμε και προσμένουμε σε κάποιο τηλεοπτικό θαύμα, που θα βοηθήσει τις ώρες να κυλήσουν πιο γρήγορα. Ρίχνουμε μια ματιά, μια νωχελική, βαριεστημένη ματιά στο πρόγραμμα. Και ...έχουμε και λέμε:

Σήμερα Κυριακή στην ΕΤ - 3 "Μια μέρα γραμμένη με αίμα" της Λίνας Βερτμίλερ. Θα πάμε στη Σικελία, σε ένα μικρό άγονο χωριό, φτωχό και εγκαταλειμμένο, που μονάχα οι απεργίες των εργατών δίνουν μια κάποια ελπίδα. Μα, δυστυχώς, οι συνέπειες είναι άσχημες διότι οι "εργοδότες", δεν αφήνουν τα κεκτημένα τους, έτσι, αμαχητί. Η ψυχή των κινητοποιήσεων δολοφονείται στην αποθήκη του σπιτιού του. Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας είναι η γυναίκα του, που περιμένει παιδί. Ενα παιδί, που θα χαθεί πριν γεννηθεί μετά από το τρομερό σοκ που θα υποστεί η μητέρα. Παίζουν οι: Σοφία Λόρεν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Αύριο, Δευτέρα,θα παρουσιαστεί η ταινία "Ο γείτονας" του Ρόντνεϊ Γκίμπσον. Πρόκειται για ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό ηθοποιό Ροντ Στάιγκερ. Ο Μύρων, ένα παιδί μόλις δέκα ετών, βλέπει με τρόμο τη μητέρα του να πεθαίνει λίγες μέρες μετά τον τοκετό του δεύτερου παιδιού της. Απελπισμένος όπως είναι, ρίχνει τις ευθύνες στο νεογέννητο, το οποίο και στραγγαλίζει μέσα στην κούνια του. Τα χρόνια περνούν γρήγορα και το μικρό παιδί γίνεται μεσήλικας. Είναι πια ένας επιτυχημένος γυναικολόγος και ένας ήρεμος άνθρωπος. Ομως μια μέρα, στο διπλανό σπίτι, εγκαθίσταται ένα νεαρό ζευγάρι. Ο Μύρων, σαν καλός γείτονας, τους χαρίζει την κούνια του αδελφού για το παιδί που σύντομα θα φέρουν στον κόσμο. Και τότε η μνήμη του επανέρχεται και τον χτυπά σαν αστραπή. Το παρελθόν βγαίνει στην επιφάνεια και ο Μύρων χάνει την ηρεμία και την ψυχραιμία του.

Και την Τρίτη στις 22.45 "Μια νύχτα στον υπόγειο" του Λικ Μπεσόν.

Μια περίεργη και πρωτότυπη αισθηματική περιπέτεια του 1985, που αφηγείται την εξής ιστορία: Μια όμορφη γυναίκα έχει τα γενέθλιά της και κάνει πάρτι. Γιορτάζει με φίλους, γνωστούς, αλλά και αγνώστους. Ενας ελάχιστα γνωστός της, ο Φρεντ, την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Δεν είναι εύκολο να την κατακτήσει, γι' αυτό σκαρφίζεται μια απάτη. Αρπάζει από το χρηματοκιβώτιό της κάποια σημαντικά έγγραφα, αφού, όμως, πρώτα ανατινάξει το αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια, πηγαίνει στον υπόγειο και της τηλεφωνεί, κάνοντάς της την εξής απίστευτη πρόταση. Η θα του δώσει 25.000 δολάρια για να της επιστρέψει τα κλοπιμαία ή θα περάσει μια νύχτα μαζί του. Εκείνη δέχεται να τον πληρώσει. Πάει στο ραντεβού, αλλά όχι μόνη της... Και τότε αρχίζει το ανθρωποκυνηγητό. Με την Ιζαμπέλ Αντζανί και τον Κρίστοφερ Λαμπέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ