Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 74
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Συνήθειες" και "Παιχνίδι" με "Αγάπη"

Μια διαδρομή παραδομένη πότε στο λυρισμό και πότε στον ηλεκτρισμό, ένα παιχνίδι ήχων και εικόνων, που ακροβατούν ανάμεσα στη γλυκιά, γνώριμη μελαγχολία και τον προβληματισμένο, αιρετικό λόγο. Είναι οι "Κακές Συνήθειες" του Μίλτου Πασχαλίδη,η τελευταία του δισκογραφική δουλιά, που ξεχωρίζει για την ποιότητά της, τόσο στη μουσική γραφή όσο και στο στίχο. Ταλαντούχος τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς, ο Μ. Πασχαλίδης καταθέτει ένα δίσκο, στον οποίο δημιουργικά συναντώνται παραδοσιακά και σύγχρονα ηχοχρώματα. Τραγούδια ταξιδιάρικα, μπαλάντες ηλεκτρικές, δημιουργίες πλημμυρισμένες ευαισθησία και μελωδικότητα συνυπάρχουν στις "Κακές Συνήθειες". Τη μουσική και το στίχο υπογράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, εκτός από την "Αφήγηση", που είναι βασισμένη σε ποίηση του Γ. Σεφέρη, το "Νανούρισμα" σε στίχους του Αλκη Αλκαίου και το "Ακόμα σ' αγαπώ" σε στίχους του Θ. Παυλάκου. Αξιοσημείωτη είναι και η ερμηνεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι "Σαν των ματιών σου τις βαφές".

  • Μελωδικές εικόνες, που προσκαλούν σ' ένα "παιχνίδι" λόγου και ήχου. Δώδεκα τραγούδια κι ένα κομμάτι οργανικό, που σκιαγραφούν το "Παιχνίδι της αγάπης",τη νέα δισκογραφική δουλιά της Χάρης Αλεξίου.Δουλιά εξ ολοκλήρου προσωπική, ο δίσκος περιλαμβάνει δημιουργίες της Χ. Αλεξίου, τόσο ως προς τη σύνθεση όσο και ως προς το στίχο. Ηχος μελωδικός, αλλά και λαϊκός, στίχοι λιτοί που σκιαγραφούν εικόνες της καθημερινότητας, αλλά και της ψυχής συνυπάρχουν στο νέο δίσκο, τον οποίο σφραγίζει η ερμηνεία μιας σπουδαίας φωνής, της Χ. Αλεξίου.
  • "Στον Βαγγέλη με αγάπη" αφιερώνουν εξαιρετικά 15 συγκροτήματα και τραγουδοποιοί δίσκο - συνάντηση με τη δημιουργία του Βαγγέλη Γερμανού.Κοινό σημείο αναφοράς τους τα τραγούδια του καλλιτέχνη, που συνεχίζει το δημιουργικό του "παρών" στην ελληνική μουσική σκηνή. Ο δίσκος περιλαμβάνει 16 τραγούδια αγαπημένα, διασκευασμένα από τους: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Θεοδοσία Τσάτσου, "Απουριμάκ", Μανώλη Φάμελλο - "Ποδηλάτες", Νίκο Ζιώγαλα, Μίλτο Πασχαλίδη, Θόδωρο Αναστασίου, "Falsa Bahiana", "Συνήθεις Υποπτους, Βασίλη Καζούλη, "Ημισκούμπρια", "Αλλοθι", "Ενοχο Λα", "Τέσσερις Εποχές" και φυσικά από τον Β. Γερμανό με την κόρη του Αλίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ