Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Προσκύνημα στις κορυφές του Τσαλ - Νταγ

Επιτυχία σημείωσε - παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες - το προσκύνημα που πραγματοποίησε το παράρτημα Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκης) της ΠΕΑΕΑ, την Κυριακή 10-5-98 στην οροσειρά Τσαλ - Νταγ,για να τιμήσει τους μαχητές που έπεσαν στη νικηφόρα μάχη του 26ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, ενάντια σε ενισχυμένο λόχο φασιστικού βουλγαρικού στρατού στις 29-7-1944.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καβάλας Γ. Μπαχάρης τους ξενάγησε στους χώρους των μαχών και των μνημείων της ΕΑ στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα Καβάλας και τον Πλαταμώνα (Ολατζάκ) Τσαλ - Νταγ.

Στεφάνια κατατέθηκαν: στο μνημείο του παπα - Παντελή Σαρατσίδη (Παπαφλέσσα) ιερέα του 26ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε σε άνιση μάχη με Βούλγαρους στις 21-8-44 στα κανάλια του κάμπου Φιλίππων και στο μνημείο των δυο ΕΛΑΣιτών Μορφίνη και Ν. Εμμανουηλίδη στον Πλαταμώνα.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Σταυρούπολης Α. Σωτηρίου αναφέρθηκε στον πατριωτικό αγώνα του ΕΑΜ και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που συνεχίζεται και σήμερα για την πραγματοποίηση των ιδανικών της για ελευθερία, ανεξαρτησία, ειρήνη, κοινωνική πρόοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ