Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Συνεχίζουμε αγωνιστικά, αταλάντευτα

Την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα, εργάτες και φοιτητές θα συναντηθούν μπροστά στην πύλη του εργοστασίου ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός), για να τιμήσουν την αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που πριν είκοσι χρόνια δολοφονήθηκε ακριβώς σ' εκείνο το σημείο. Η 19χρονη Σωτηρία ήταν μέλος της ΚΝΕ στην οργάνωση της Παντείου, όπου φοιτούσε και δολοφονήθηκε από τους τραμπούκους του παρακράτους, καθώς μοίραζε προκηρύξεις, καλώντας στη μεγάλη εργατική απεργία της επόμενης μέρας.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατ/λων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Πειραιά και Νησιών, καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου διοργανώνουν και φέτος, όπως εδώ και είκοσι χρόνια, συγκέντρωση τιμής και μνήμης στον τόπο που έπεσε η νεαρή ΚΝίτισσα. Γιατί μπορεί να πέρασαν είκοσι χρόνια, όμως οι πόθοι και τα οράματα είναι ζωντανά και οδηγούν τη δράση χιλιάδων νέων ανθρώπων.

«Σήμερα, με στόχο τη διατηρησιμότητα στην ΟΝΕ, επιχειρείται από το κεφάλαιο και την κυβέρνηση διάλυση κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος. Επιχειρείται να εναρμονίσουμε τις ανάγκες μας με βάση τους στόχους του κεφαλαίου, να τις ρίχνουμε όλο και πιο χαμηλά, στο όνομα των, κάθε φορά, "εθνικών στόχων"», τονίζουν στην ανακοίνωση - κάλεσμα στη συγκέντρωση οι διοικήσεις των σωματείων, που τη διοργανώνουν, αναφέροντας:

  • Το χτύπημα του 8ώρου και της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Το χτύπημα του δικαιώματος για δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη παιδεία για όλα τα παιδιά.
  • Τη χρησιμοποίηση της βίας, της καταστολής και της συκοφάντησης των αγώνων.

«Απορρίπτουμε και αντιπαλεύουμε αυτήν την πολιτική», υπογραμμίζουν, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους και τους νέους να τιμήσουν τη Σωτηρία αγωνιστικά: «Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας, κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα και της ταξικής πάλης. Παλεύουμε για όσα μας ανήκουν. Συνεχίζουμε αγωνιστικά, αταλάντευτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ