Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Συσπείρωση και αγώνας

Τα απανωτά «αγωνιστικά χτυπήματα» της εργατικής τάξης δέχεται για δεύτερη βδομάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στο επιχειρούμενο «ξήλωμα» των εργατικών τους κατακτήσεων που επιχειρείται με τα νέα αντεργατικά μέτρα. Και αυτή τη βδομάδα, τα στελέχη του ΠΑΜΕ θα επισκεφτούν εργασιακούς χώρους, ενώ συσκέψεις και περιοδείες συνδικαλιστών, που θέτουν σαν ελάχιστη προϋπόθεση συσπείρωσης της εργατικής τάξης την απόρριψη και απόσυρση των μέτρων, γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Την Πέμπτη, στις 13 μ.μ., η Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ανοιχτή συνεδρίαση, στην οποία θα εξεταστούν οι μορφές πάλης και το πρόγραμμα συγκεκριμένων εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα.

Τα αγωνιστικά «πυρά» και των εργαζομένων της Ζακύνθου δέχτηκε χτες το απόγευμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με το μαζικό τους «παρών» στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, έκαναν σαφή την απόφασή τους να αποκρούσουν την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Διονύσης Σιγούρος, που σημείωσε πως «η ψευδεπίγραφη ευαισθησία για την ανεργία δεν μπορεί να γίνει ο Δούρειος Ιππος για να μας οδηγήσουν στο μεσαίωνα». Ακολούθησε πικετοφορία των συγκεντρωμένων στους δρόμους της πόλης.

Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Φωκίδας διοργανώνει συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Λαού στην Αμφισσα.

Σύσκεψη διοργανώνουν σήμερα τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο του Νομού, για να αποφασίσουν τη διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων.

Συλλαλητήριο - πικετοφορία διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν, γιατί, όπως τονίζει, «δεν υπάρχει περίοδος ανοχής και αναμονής».

Την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων θα απαιτήσουν και οι εργαζόμενοι στην Κόρινθο , με συγκέντρωση - πικετοφορία που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας, την Πέμπτη 27 του Ιούλη, στα Περιβολάκια της Κορίνθου στις 8 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ