Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΠ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας "Χάραξε" νίκη για τον Τσέκα

Συγκλονιστικός ήταν ο αγώνας ταχύτητας μοτοσικλετών στην πίστα της Χάραμα. Με την εκκίνηση του ισπανικού γκραν πρι, ο Μπιάτζι άγγιξε τη μοτοσικλέτα του Ντούχαν, βγάζοντας με το καλημέρα τον παγκόσμιο πρωταθλητή εκτός αγώνα. Τα σαμαράκια και η μέτρια άσφαλτος οδήγησαν αρκετούς οδηγούς στην εξέδρα, ενώ η οδήγηση χαρακτηριζόταν από τις διαρκείς πλαγιολισθήσεις και τα γλιστρήματα.

Το κυνήγι της νίκης εξελίχθηκε σε ισπανικό εμφύλιο, κάνοντας τους σχεδόν 100.000 θεατές να παραληρούν. Ο Αλεξ Κριβιγιέ και ο Κάρλος Τσέκα εξαρχής έδειξαν ότι ήθελαν την εντός έδρας νίκη σαν τρελοί. Αυτή η τρέλα τελικά στοίχισε στον Κριβιγιέ που προσπάθησε στο 12ο γύρο να περάσει τον Τσέκα, βγήκε όμως από την πίστα χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Οπως παραδέχτηκε αργότερα έπρεπε να δείξει περισσότερη υπομονή. Πάντως, η πέμπτη θέση του πήρε τελικά τον ανέβασε στην κορυφή της κατάταξης, εμπρός από τον Μπιάτζι που αντιμετώπισε προβλήματα ευστάθειας και τερμάτισε έκτος.

Ο Τσέκα πάντως πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, κάνοντας ευτυχείς του Ισπανούς φιλάθλους. Μέσ' την καλή χαρά και οι Αμπε και Ζιμπερνάου που ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στα 250 κ.εκ. δεν έγινε ο συνήθης χαμός, αφού ο Βαλεντίνο Ρόσι οδηγώντας με τέρμα γκάζι και μάλιστα όντας πρώτος στον αγώνα, έπεσε και τέθηκε νωρίς νωρίς εκτός μάχης. Ο Τετσούγια Χαράντα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και πήρε μια άνετη νίκη όπως δείχνει και η διαφορά των 8 δευτερολέπτων που είχε από το δεύτερο Ουκάβα. Τρίτος, επίσης "μακριά", ο Καπιρόσι.

Στη δύσκολη Χάραμα πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του και ο Λούτσιο Τσεκινέλο, αφού φρόντισαν να τον διευκολύνουν οι Μανάκο και Τζιανσάντι που συγκρούστηκαν ένα γύρο πριν τον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση ο 15χρονος Μελάντρι και ο νεοφερμένος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Χιρογιούκ Κινούτσι. Επόμενος γύρος στις 27 Ιούνη στην ιστορική πίστα του Ασεν στην Ολλανδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ