Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Η "νέα τάξη" τότε και τώρα

Ο αντικομμουνισμός και η κατασυκοφάντηση των επαναστατικών ιδεών, η προπαγανδιστική εκστρατεία που εξαπέλυσε, στις αρχές του '90, η παγκόσμια αντίδραση, προετοίμασε το έδαφος και οδήγησε στη σημερινή ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων". Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στα καταπιεζόμενα έθνη οξύνεται αδιάκοπα. Η καπιταλιστική εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα και η καταπίεση της εργατικής τάξης, η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και το πέταγμα εκατομμυρίων εργαζομένων στην ανεργία, λόγω της οικονομικής κρίσης του συστήματος, το πελώριο χάσμα ανάμεσα στον πλούτο και τη φτώχεια, ανάμεσα στην αστική τάξη και την εργατική, ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλο και αγεφύρωτο, όσο στην περίοδο που διανύουμε.

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό και εάν δεν ξυπνήσουν οι λαοί να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, επόμενο είναι να περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό σ' όλη τους τη ζωή.

Οι αστικές κυβερνήσεις κάνουν σημαία τους την παγκοσμιοποίηση και την εμφανίζουν σαν μια διαμορφωμένη αδήριτη πραγματικότητα, στην οποία οφείλουν οι πάντες να προσαρμοστούν. Προβάλλουν δε τη θεωρία περί "μονόδρομου" στο διαμορφωμένο "νέο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον". Προσπαθούν να ασκήσουν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία για να σπάσουν και να παραλύσουν την αντίσταση των λαών.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιδίδονται στον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, που απέσπασαν από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ενώ οι Γιαπωνέζοι ιμπεριαλιστές επεκτείνουν το ζωτικό οικονομικό τους χώρο στην Ασία και δυναμώνουν τα μιλιταριστικά τους χαρακτηριστικά.

Αργά, αλλά σταθερά, μπαίνουν στο παιχνίδι η Ρωσία και η Κίνα, διεκδικώντας ρόλο αντίστοιχο, της ξεχωριστής θέσης που κατέχουν στην παγκόσμια σκηνή και της στρατιωτικής τους δύναμης.

Καλά θα κάνουν Αμερικανοί, ΕΕ, με αρχηγό τον καγκελάριο Κολ, να καθίσουν φρόνιμα, γιατί τους "τρώει το κεφάλι τους" και θα το χάσουν. Λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο", έναν ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τα Παγκόσμια Κομμουνιστικά Κόμματα, τα οποία είναι αθάνατα!!!

Η καπιταλιστική σκλαβιά, η οικονομική κρίση και καταλήστευση των εθνών και λαών θα ξεσηκώσει αναπόφευκτα ένα νέο προλεταριακό επαναστατικό κίνημα, για την ανατροπή τους.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΚΡΙΑΡΗΣ

Αντιστασιακός

Δάφνη, Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ