Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

ΟΧΙ στον αντικομμουνισμό!

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΓΚΑΡΗ,ΕΠΟΝίτισσα από την Κυνουρία, κάτοικος Κυψέλης: Εμείς οι αντιστασιακοί, όταν πάμε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας, δεχόμαστε πολλές φορές τα πυρά του αντικομμουνισμού που προέρχονται από κυβερνητικά χείλη. Εγώ έχω υβριστεί στο παρελθόν από τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης στη Γλόγοβα, στη Βίνιανη και Μακρακώμη σε αντιστασιακές εκδηλώσεις. Ναι, βρίζουν εμάς, που αγωνιστήκαμε, βασανιστήκαμε, κυνηγηθήκαμε, που δώσαμε όλη μας τη ζωή στον αγώνα. Φέτος δεν ήμουν στην Καισαριανή. Εμαθα όμως τι συνέβη. Ο,τι έγινε είναι απολύτως δικαιολογημένο και αυτό γιατί ο λαός είναι αγανακτισμένος με την υποκρισία των κυβερνώντων, που έρχονται να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των ηρώων, αλλά τόσα χρόνια τώρα δεν έχουν φτιάξει στο Σκοπευτήριο ένα μεγαλόπρεπο μνημείο, ανάλογο με τη θυσία των 200 κομμουνιστών πατριωτών, που "Ελληνες" τους παρέδωσαν στους ναζί, για να τους εκτελέσουν στη συνέχεια.

Χρόνια τώρα, κατά τη διάρκεια των "πέτρινων χρόνων" δε μας άφηναν οι κρατούντες να αποτίσουμε φόρο τιμής στους τόπους όπου έπεσαν οι σύντροφοί μας. Και περιμέναμε ότι σήμερα πια, επί "σοσιαλιστικής κυβέρνησης", θα βλέπαμε να αναγνωρίζονται οι ήρωές μας και να στήνονται τα μνημεία τους στις πλατείες ολόκληρου του τόπου μας. Ομως τίποτα. Στην Κερασίτσα, π.χ., δεν υπάρχει προτομή για τον μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που τον δολοφόνησε το παρακράτος της Δεξιάς. Γιατί;

Σε αντίθεση, όμως, υπάρχουν αγάλματα για τους συνεργάτες των Γερμανών όπως του Τσαούς - Αντών και πολλών άλλων προδοτών.

Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης δε θα σταματήσουμε ν' αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας, που ακόμα μένουν αδικαίωτα και για τα μνημεία που πρέπει να στηθούν στους ήρωές μας σ' ολόκληρη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ