Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Η Ελλάδα στο σωστό δρόμο ή στο... δρόμο;

"Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο και δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε". Είναι τα λόγια του πρωθυπουργού μας επιστρέφοντας πρόσφατα απ' την Ευρώπη, όταν αποφάσιζαν για την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ. Και ρωτώ, η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο ή βρίσκεται στο δρόμο; (αγρότες, εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί, συνταξιούχοι, ναυτεργάτες κ. ά.).

Τώρα βρισκόμαστε σε μια ευρωπαϊκή "οικογένεια", που τα μισά μέλη της είναι αποικιοκράτες. Μαζί τους και οι Αμερικάνοι, που πριν μισό αιώνα περίπου, μας δημιούργησαν έναν Εμφύλιο και μετά με το απατηλό σύνθημα της "βοήθειας" (σχέδιο Μάρσαλ), μάς έβαλαν στο ΝΑΤΟ. Αυτοί λοιπόν οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας της "οικογενείας", μας ρίχνουν σε νέες περιπέτειες. Το σενάριο είναι το ίδιο, πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ και.. έπεται Μάαστριχτ, Λευκή Βίβλος, ΟΝΕ, Σένγκεν, σύγκλιση, με.. σφίξιμο του ζωναριού, μπας και προλάβουμε το τρένο της Ευρώπης. Στο τρένο δηλαδή, που είναι ανεβασμένοι οι καπιταλιστές και τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χρησιμοποιώντας για καύσιμα το αίμα και τον ιδρώτα των λαών.

Μέσα στον αιώνα μας, όλοι αυτοί οι επιβάτες της ταχείας αυτής αμαξοστοιχίας, συνήργησαν ώστε να ξεσπάσουν δυο παγκόσμιοι πόλεμοι με πολλές δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς. Με τα κανόνια του Κρουπ και άλλων μεγιστάνων του πλούτου έγιναν οι πόλεμοι και όμως αυτοί όχι μόνο δε δικάστηκαν σαν εγκληματίες πολέμου, αλλά έγιναν πλουσιότεροι.

Σήμερα με την Ενωση καπιταλιστών Ευρώπης, όλα οδηγούν σ' έναν εκσυγχρονισμένο μεσαίωνα. Τα ξεπουλήματα δείχνουν ότι δε θα 'ρθουν άσπρες μέρες ούτε το 2000, 2001, ούτε το 2004, με την "κερδοφόρα" Ολυμπιάδα.

Τι λένε οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά; Πού θα φτάσει το δημόσιο χρέος; Από 40 τρισ. λέτε να μηδενιστεί ή θα φθάσει τα 80 τρισ.;

Εμείς πάντως - ως μελλοθάνατοι - δεν πιστεύουμε σε ουτοπικές υποσχέσεις. Τελευταία γεύση είχαμε την υποτίμηση της δραχμής (κεραυνός εν αιθρία) και τη διαγραφή 1.700 φαρμάκων από τη λίστα. Ετσι ίσως η μακροβιότητα των συνταξιούχων γίνει βραχύβια.

Το μεγάλο υπερατλαντικό αφεντικό μας, κατάφερε με το εμπάρκο να εξοντώσει 1.000.000 Ιρακινούς (100.000 είναι παιδιά), στερώντας τους τα φάρμακα. Με το πρόσχημα τα παλάτια του Χουσεϊν, δημιούργησαν ένα εκσυγχρονισμένο Αουσβιτς.

Κρίμα, οι καπιταλιστές ενώμπορούν να κάνουν τον πλανήτη πραγματικό παράδεισο, προτιμούν να τον μετατρέπουν σε σφαγείο.

Οι λαοί όμως άρχισαν σιγά - σιγά να συνειδητοποιούν ότι από το όμορφο καπιταλιστικό δέντρο, βγαίνουν πολύ πικροί καρποί, φαρμακεροί. Γι' αυτό και το καπιταλιστικό δέντρο, πρέπει να ξεριζωθεί!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ

Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ