Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας

Τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλινδοίων στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οι ελλείψεις αυτές είναι γνωστές στην προϊσταμένη αρχή, αλλά μέχρι σήμερα δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την κάλυψή τους. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν ακτινολόγος και μικροβιολόγος στα αντίστοιχα εργαστήρια και τη δουλιά τους την καλύπτει νοσηλεύτρια, ενώ όταν απουσιάζει τα εργαστήρια κλείνουν. Δεν υπάρχει οδοντίατρος και οι ασθενείς πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας Μάδυτου. Επίσης, ειδικότητες όπως καρδιολόγος κ.ά. καλύπτονται μια μέρα τη βδομάδα.

Μεγάλες όμως είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον αριθμό των γιατρών και τον πληθυσμό της περιοχής χρειάζονται 10 άτομα, αλλά στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν μόνο τέσσερις. Το Κέντρο Υγείας μάλιστα καλύπτει και τρία περιφερειακά ιατρεία. Επιπλέον έχει ζητηθεί η αντικατάσταση του ασθενοφόρου, γιατί είναι παλιό και δεν έχει σύγχρονο εξοπλισμό. Με τις σοβαρές αυτές ελλείψεις, επισημαίνεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (30 χωριά), με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσφεύγουν στα νοσοκομεία και στους ιδιώτες γιατρούς. Ερωτούν λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για να καλύψει τις βασικές αυτές ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους κατοίκους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ