Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα συγκέντρωση για τον "Οίκο του Ναύτου"

Σε τριήμερη κινητοποίηση από αύριο οι ασυρματιστές

Αγωνιστικός "πυρετός" επικρατεί στις τάξεις των ναυτεργατών, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατέψουν το δικαίωμά τους στην εργασία και για την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον "Οίκο του Ναύτου" στον Πειραιά,απαιτώντας την προστασία και την αναβάθμιση του Ταμείου, ενώ από αύριο παίρνουν τη σκυτάλη του αγώνα οι ασυρματιστές, με τριήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή,απαιτώντας την παραμονή τους στα καράβια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Από αύριο Τετάρτη, μέχρι και την Παρασκευή οι ασυρματιστές θα συγκεντρώνονται στις 9 το πρωί στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης των Ασυρματιστών (ΠΕΡΡΑΕΝ) και θα ακολουθεί πορεία τους προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ασυρματιστών διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα των Ασυρματιστών που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ωκεανών και η ΠΕΡΡΑΕΝ.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους ασυρματιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις τριήμερες κινητοποιήσεις του κλάδου, αλλά και τους ναυτεργάτες των άλλων ειδικοτήτων και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την έμπρακτη συμπαράστασή τους. "Να καταδικάσουμε - συνεχίζει - αποφασιστικά την εγκληματική στάση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών. Να απαιτήσουμε την παραμονή του ασυρματιστή στα καράβια στα πλαίσια της υπεράσπισης του δικαιώματος δουλιάς και της προστασίας της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Η κοινή γνώμη πρέπει να πληροφορηθεί ότι το νέο σύστημα κινδύνου και ασφάλειας GMDSS πάσχει από αποδεδειγμένη αναξιοπιστία που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές. Η παρουσία του ασυρματιστή στο καράβι υπηρετεί συγκεκριμένες αναμφισβήτητες ανάγκες. Η ανάθεση των επικοινωνιών στους ναυτίλους αξιωματικούς παραβιάζει τον καταμερισμό εργασίας του πλοίου και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους".

Η ΠΕΡΡΑΕΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει: "Την απαράδεκτη και προκλητική τακτική του ΥΕΝ και της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι οι ασυρματιστές δεν πρόκειται να υποστείλουν με κανέναν τρόπο τον αγώνα τους για κοινωνική και επαγγελματική δικαίωση. Διαδηλώνουμε ξανά τα δίκαια αιτήματά μας στην κυβέρνηση και απαιτούμε από αυτή επιτέλους να δώσει λύση στο πρόβλημα. Δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε ως ασυρματιστές και ναυτεργάτες για το δικαίωμα στην εργασία, την προάσπιση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την κοινωνική και επαγγελματική μας αποκατάσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ