Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Ετοιμοι οι αντι-ΕΣΥ άξονες

Θα ενημερωθεί σήμερα ο πρωθυπουργός

Στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη θα παρουσιάσουν σήμερα το πρωί τους άξονες της λεγόμενης μεταρρύθμισης του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος και ο υφυπουργός Δ. Θάνος.

Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, θα «συζητήσουν θέματα πολιτικής Υγείας και θα προετοιμάσουν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου» της Παρασκευής, όπου θα γίνει σχετική εισήγηση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων με τα «σχέδια - σοκ και στην υγεία», όπως ήταν η κεντρική ιδέα των δημοσιευμάτων. Ενα τέτοιο στίγμα έδωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης (19/7/2000) με την ομιλία του στη συνδιάσκεψη των «ανοιχτών οργανωτικών επιτροπών», όπου μεταξύ των άλλων είπε ότι το κράτος - στρατηγείο δεν έχει καμιά δουλιά με τη διαφύλαξη και τη διαχείριση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής φροντίδας.

Την επομένη (20/7/2000) και με γραπτή ανακοίνωσή του ο Αλ. Παπαδόπουλος προσπαθούσε να δημιουργήσει διαφορετική αίσθηση, λέγοντας η «μεταρρύθμιση θα είναι μια πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο του υπουργού, την οποία επεξεργάζεται με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αφού έλαβε υπόψη όλες τις προτάσεις, μελέτες και τα πορίσματα των κατά καιρούς ομάδων εργασίας, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα από το 1993 και μετά».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα τεθούν σε εφαρμογή -το δήλωσε άλλωστε ο ίδιος ο Αλ. Παπαδόπουλος- ανενεργείς διατάξεις νόμων. Και τέτοιοι κυρίως νόμοι είναι ο αντί-ΕΣΥ 2519/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ