Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κλείνουν 4 χρόνια από το χαμό σου, στις 26 Ιούνη 1994. Και αυτή τη χρονιά, οι συνεργάτες σου και ο ΕΣΔΚΝΑ σε τίμησαν για την ανιδιοτέλεια, τη σεμνότητα και την εργατικότητά σου, έδωσαν το όνομά σου στο Σταθμό του Σχιστού.

Μέσα στη λύπη μας, εγώ και οι σύντροφοί σου νιώσαμε υπερήφανοι, που σου έγινε αυτή η τιμή για τις κομμουνιστικές αρετές σου.

Και χωρίς τις ιδιαίτερες τιμές, εμείς θα σε θυμόμαστε και θα ζεις μαζί μας - μαζί μου.

Και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Σχιστού ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ θα θυμίζει στους πολλούς τον Ανθρωπο, τον αγωνιστή κομμουνιστή.

Στη μνήμη σου, προσφέρω στο κόμμα σου 20.000 δρχ., για να συνεχίζει να υπάρχει και να δημιουργεί ανθρώπους σαν εσένα, Νίκο Πολίτη και άντρα μου.Η γυναίκα σου Καίτη

* * *

Σαν σήμερα, πριν από 16 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του ΕΕΣ Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ,συνεπής αγωνίστρια για τα δίκαια των εργαζόμενων στον ΕΕΣ και το χώρο της Υγείας. Ανυποχώρητη οπαδός του ΚΚΕ στον αγώνα του για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της, προσφέρω 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα Ν. Κεπέσης

* * *

Στις 19 Μάη 1997, έχασε τη μάχη με την ανίατη αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, ο Μακρονησιώτης αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΓΓΡΙΝΟΣ,μέλος του ΚΚΕ από τα Καλύβια Πέλλας.

Την Κυριακή, 28 Ιούνη, θα τελέσουμε μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατό του και καλούμε τους συντρόφους, συγγενείς και φίλους να τιμήσουν μαζί μας τη μνήμη του.

Προσφέρουμε στο κόμμα του, το ΚΚΕ, 10.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το "Ριζοσπάστη", μέσω της ΝΕ Πέλλας.

Η σύζυγός του Τραϊανή

Τα παιδιά του Μιχάλης, Γιώργος και Αλέκος

* * *

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ καταγόταν από τον Πόντο. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή, εγκαταστάθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς. Εφηβος, έγινε μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΟΤΣΑΛΙΔΟΥ,σύζυγος του Αλέξη, καταγόταν από τον Καύκασο. Αγωνίστρια αταλάντευτη, δεν έχασε ούτε μια στιγμή την πίστη της στο κόμμα του λαού, το ΚΚΕ. Πέθανε το 1990.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ,γιος τους, ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και ΕΛΑΣίτης, κατατάχτηκε πολύ νωρίς στο ΔΣΕ. Σκοτώθηκε το 1947, στην προσπάθειά του να καλύψει την υποχώρηση των συντρόφων του. Ηταν μόλις 20 χρόνων.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗΣ,γεωπόνος, επίσης γιος τους, κομμουνιστής, πέθανε το 1985, μετά από εγχείριση από ασυνείδητο γιατρό.

Στη μνήμη τους και προς τιμήν των 80 χρόνων του τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρουμε 100.000 δρχ.

Οι κόρες τους Παρέσα και Ρόζα

* * *

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων της Επιτροπής Ειρήνης.

Η γυναίκα του Ελευθερία

Ο γιος του Κώστας

* * *

Στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από την Κόρινθο και προς τιμήν των 80χρόνων του ΚΚΕ, ο Χριστόφορος Θεοδωρόπουλος πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Κέντρου "Αγ. Δημητρίου", 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που κατάγονταν από τη Μεσσηνία, ο Μιχάλης Καλδής πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Μαρουσίου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΤΑΣΟΥ ΔΟΜΑΛΗ. Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κατερίνα Δόμαλη

  • Επίσης στη μνήμη του Τάσου Δόμαλη, η Ευλαμπία και ο Γιώργος Φωτιάδης πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή του λαού και στηρίζει πάντα τους αγώνες των εργαζομένων, πρόσφεραν τα μέλη του ΚΚΕ από την Ιθάκη: Μάχος Γρίβας 10.000 δρχ., Γεράσιμος Καραβίας, Μήτρος Ζούλας, Σάββας Κοντομίχαλος και Πάνος Μουζάκης από 5.000 δρχ. ο καθένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ