Κυριακή 28 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΔΑΝΙΑ
Για το γόητρο της Αφρικής

Οι Νιγηριανοί κόντρα στους "ρόλιγκανς" του Σμάιχελ που δημιουργεί ρεκόρ συμμετοχών

Αγώνας με μεγάλη σημασία αποτελεί για τη Νιγηρία η σημερινή της κόντρα με τη Δανία... Βλέπεται ο αποκλεισμός του Μαρόκου, του Καμερούν, της Τυνησίας και της Ν. Αφρικής από τη συνέχεια της διοργάνωσης, έχει προσθέσει νέες υποχρεώσεις στους Νιγηριανούς. Οι "Σούπερ Αετοί", σε δηλώσεις που έκαναν τονίζουν ότι η νίκη στον αγώνα κόντρα στη Δανία είναι επιβεβλημένη για λογαριασμό της Αφρικής.

"Οι Δανοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την ήττα", είπε ο μέσος των Νιγηριανών, Τζορτζ Φινίντι και συνέχισε: "Είναι ο μόνος τρόπος για να δείξουμε ότι η Αφρική είναι παρούσα στη διοργάνωσης και να ξεχρεώσουμε στους οπαδούς μας τη λύπη που πήραν μετά την ήττα από την Παραγουάη".

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νιγηρίας, Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Αμοκάτσι λόγω τραυματισμού, δήλωσε: "Είμαστε η μόνη αφρικανική ομάδα που φτάσαμε μέχρι εδώ και τώρα νιώθουμε υποχρεωμένοι να εκπροσωπήσουμε όλη την ήπειρο. Κάθε Αφρικανός περιμένει να κερδίσουμε τη Δανία και να προκριθούμε στα προημιτελικά".

Πίστη για την πρόκριση

"Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα και εάν θέλουμε να κάνουμε όνειρα για σπουδαία πορεία, τότε δε θα πρέπει να φοβούμαστε κανέναν. Ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις μια Νιγηρία που ξέρουμε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη της Αφρικής", ήταν τα λόγια του Μπριαν Λάουντρουπ όταν αναφέρθηκε στο σημερινό αγώνα της Δανίας με τη Νιγηρία που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα περάσει στα προημιτελικά.

Ο αγώνας αποτελεί σημαντικό γεγονός για τον Π. Σμάιχελ, ο οποίος θα φτάσει τις 103 συμμετοχές και γίνεται έτσι ρέκορντμαν για την Εθνική Δανίας. Ο ίδιος δήλωσε: "Οταν φτάνεις να σπας τέτοια ρεκόρ αισθάνεσαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ελπίζω η χαρά να είναι για όλη την ομάδα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα".

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του τεχνικού των "Ρόλιγκανς" Μπο Γιόχανσον, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται βράδυ και ίσως αποδειχτεί πλεονέκτημα για την ομάδα του.

"Σε αυτή τη φάση δε νομίζω ότι υπάρχουν εύκολες ομάδες, καθώς όλοι παίζουν με τις ίδιες πιθανότητες για νίκη ή για ήττα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Νιγηρία αποτελεί εύκολο αντίπαλο, ενώ το αντίθετο θα συνέβαινε εάν παίζαμε με κάποια άλλη ομάδα. Αλλωστε το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί πήραν πανηγυρικά την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτη ομάδα από τον όμιλο τους, αυτό λέει πολλά. Νομίζω ότι ευτυχώς που το παιχνίδι γίνεται βράδυ, γιατί δε θα μπορούσαμε να αποδώσουμε το ίδιο αν γινόταν απόγευμα κάτω από τη ζέστη που επικρατεί" δήλωσε ο Μπο Γιόχανσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ