Κυριακή 28 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Χρήματα για το λαό

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ,Μανχάιμ, Γερμανία: Πώς να ερμηνεύσει κανείς τη στάση των κυβερνώντων - που κατηγορηματικά δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα - απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν τη λύση των αιτημάτων τους και τη διαφύλαξη των κεκτημένων, όταν από την άλλη ρίχνουν άφθονα χρήματα στην Αλβανία του Φάτος Νάνο;

Δισεκατομμύρια έχουνε επίσης κατατεθεί και για τους Ελληνες στρατιώτες στις Νατοϊκές αποστολές "ειρήνης" στα Βαλκάνια, ενώ για τους απόμαχους της δουλιάς που φυτοζωούν με τις συντάξεις πείνας, δεν υπάρχουν χρήματα. Είναι πια οφθαλμοφανές και όλοι πρέπει να το καταλάβουν, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα και όχι του ελληνικού λαού. Σε λίγο όμως, την ψήφο αυτού του λαού θα ζητάνε. Και τότε για λίγο, ώσπου να τον εξαπατήσουν και του αρπάξουν αυτή την ψήφο, θα 'ναι όλο ψεύτικες υποσχέσεις. Ομως ο λαός δεν τους εμπιστεύεται πια και έτσι στις δημοτικές εκλογές που είναι πια κοντά, θα ψηφίσει τους υποψήφιους δημάρχους που προέρχονται από τον λαό και τους υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Αστυνομικό κράτος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΜΟΥΡΗΣ,Ιωάννινα: Τις τελευταίες μέρες, γίναμε όλοι μάρτυρες σκηνών αστυνομικής βίας ενάντια στους εργαζόμενους. Και θυμηθήκαμε άλλες εποχές, αλήστου μνήμης Παπαδόπουλου, όπου η Αστυνομία έκανε παντού κουμάντο και είχε το πάνω χέρι σε όλα τα ζητήματα.

Αυτές τις εποχές, που τις αναβιώνει η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τις βλέπουν όλοι έκπληκτοι μην μπορώντας να ψελλίσουν, έστω μια διαμαρτυρία, αφού οι "εκσυγχρονιστές" του Κ. Σημίτη, μέσω ΕΝΠ και άλλων παραπλήσιων κινήσεων, τρομοκρατούν τους πολίτες οι οποίοι μιλούν στα ίσια, στέλνοντας τους στον Εισαγγελέα ή στη χειρότερη περίπτωση στον Κορυδαλλό.

Κατόπιν όλων αυτών των καταστάσεων, όλοι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί και συμπαθούντες το ΚΚΕ πολίτες, είναι αγανακτισμένοι με τη στάση του κράτους που συγκαλύπτει την απροκάλυπτη αυτή βία, που ασκείται από τα ΜΑΤ και την αστυνομία και την οποία παρουσιάζει σαν "άμυνα" από τις "επιθέσεις" των διαδηλωτών!

Δεν αρκεί όμως, να καταγγέλλουμε μόνο τα εν λόγω περιστατικά, πρέπει να καταγγέλλουμε συνολικά όλα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως ύποπτες διασυνδέσεις με εμπορία ναρκωτικών, ληστείες, προστασία χαρτοπαικτικών λεσχών και γενικά εμπλοκή στη διαφθορά.

Το άπειρο σύμπαν

ΘΩΜΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗΣ.Αθήνα: Αυτοί που έχουν τη θεωρία του πεπερασμένου σύμπαντος, επικαλούνται τις απομακρύνσεις των γαλαξιών, την απομένουσα ακτινοβολία και άλλα για να τη στηρίξουν. Ομως, αυτά μπορούν να εξηγηθούν στα πλαίσια του Μεταγαλαξία μας, που είναι πεπερασμένος (ο Μεταγαλαξίας μας είναι σύνολο γαλαξιών, μέρος του οποίου είναι όλοι εκείνοι οι γαλαξίες που σήμερα μπορούν να παρατηρηθούν από τα τηλεσκόπια και αποτελεί, το επόμενης τάξης σύστημα, μετά το γαλαξία). Αντίθετα, το σύμπαν είναι άπειρο στο χώρο και το χρόνο.

"Οχι" στις θεωρίες που ανατρέπουν την Επιστήμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ