Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΙΓΗΡΙΑ
Ανθρωποι και παράγκες κάτω από τις μπουλντόζες

ΑΜΠΟΥΖΑ.-

Κάτω από τις μπουλντόζες και τα συντρίμμια άφησαν την τελευταία τους πνοή, τουλάχιστον έξι άνθρωποι, την Κυριακή, σε παραγκούπολη, που βρίσκεται στο προάστιο Κάμπο της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα.

Το συμβούλιο προστασίας του περιβάλλοντος της πόλης είχε δώσει εντολή κατεδάφισης της παραγκούπολης, για την οποία, όμως, δε φαίνεται να είχαν ειδοποιηθεί όσοι καταφρονεμένοι είχαν αναζητήσει εκεί καταφύγιο. Οι εργασίες διεκόπησαν μετά το τραγικό συμβάν, αν και οι αρχές της πόλης προειδοποίησαν ότι θα προχωρήσουν στην κατεδάφιση όχι μόνο της συγκεκριμένης παραγκούπολης, αλλά και όλων των υπολοίπων που έχουν δημιουργηθεί στην περίμετρο της πόλης.

Οι πρώτες παραγκουπόλεις έκαναν την εμφάνισή τους πριν από 10 χρόνια, όταν στην Αμπούζα μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα της Νιγηρίας και κατοικούνται, κυρίως, από εργάτες που δεν έχουν τα μέσα να εξασφαλίσουν καλύτερη κατοικία. Οι νιγηριανές αρχές τους έχουν, επανειλημμένως, απειλήσει με κατεδάφιση των παραγκών τους, κατηγορώντας τους ότι καταπατούν δημόσια περιουσία και ότι λεηλατούν τα αποθέματα νερού της πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ