Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΗΠΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γιγάντια εξαγορά στις τηλεπικοινωνίες

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ - ΣΙΑΤΛ.-

Διείσδυση στην αμερικανική αγορά προσδοκά ο γερμανικός γίγας στις τηλεπικοινωνίες Deutsche Telekom με τη χθεσινή ανακοινωθείσα εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της αμερικανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας VoiceStream Wirelss Corp. αντί του ποσού των 50,7 δισ. δολαρίων.

Κατά τη συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε προχθές από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών, η Deutsche Telekom προσφέρει 3,2 μετοχές της και 30 δολάρια για κάθε μετοχή της VoiceStream, ενώ οι μέτοχοι της VoiceStream θα αποκτήσουν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της γερμανικής εταιρίας σε ποσοστό 22%. Επιπλέον, η DT θα επενδύσει στην VoiceStream το ποσό των 5 δισ. δολαρίων, το οποίο η αμερικανική εταιρία θα μπορέσει αργότερα να χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει μία από τις νέες άδειες κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς στις ΗΠΑ.

Η VoiceStream είναι μία από τις τελευταίες ανεξάρτητες αμερικανικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και δημιουργήθηκε το 1994, ενώ απασχολεί 8.200 εργαζομένους και έχει 2,3 εκατ. συνδρομητές. Βέβαια, η γερμανική εταιρία ευελπιστεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες 29 Αμερικανών γερουσιαστών για ενδεχόμενη διακύβευση της εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, λόγω εξαγορών αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών εταιριών από ξένα πρώην μονοπώλια τηλεπικοινωνίας, με το ότι η κρατική συμμετοχή στην Deutsche Telekom θα περιοριστεί στο 45% από 58%, σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ