Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Πράγα

Ενάντια στην κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη στην Πράγα, το λαϊκό κίνημα της Τσεχίας διοργανώνει μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πόλη της Πράγας, στις 23 Σεπτέμβρη.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, εργατικών συνδικάτων και άλλων οργανώσεων, με την υποστήριξη, επίσης, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ). Τη στήριξή της στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση έχει ανακοινώσει και η ΚΝΕ, που θα συμμετάσχει με αντιπροσωπεία του ΚΣ της Οργάνωσης και υπογραμμίζοντας ότι «γίνεται ολοένα και πιο φανερός ο δρόμος που πρέπει λαός και νεολαία να ακολουθήσουν σε κάθε χώρα και σ' όλες μαζί: ο μαζικός, προσανατολισμένος, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας».

Επίσης η ΚΝΕ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, με τις κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές ριζοσπαστικές νεολαίες της Ευρώπης, ώστε να εκφραστεί με έμπρακτο τρόπο η κοινή δράση και με τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση, αλλά και με άλλες μορφές.

  • Πρωτοβουλία ενάντια στη διάσκεψη ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνουν, επίσης, ο Συνασπισμός, το ΣΕΚ, η ΑΚΟΑ και άλλες πέντε οργανώσεις, που θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση στην Πράγα στις 26 Σεπτέμβρη, με σύνθημα «Η Πράγα να γίνει το Σιάτλ της Ευρώπης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ