Τρίτη 25 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Το ανελέητο κυνηγητό οδηγεί στο θάνατο...

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΟΤΡΑΝΤΟ.-

Η Μεσόγειος δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει ο υγρός τάφος για δεκάδες μετανάστες στο κυνήγι του «ονείρου», όμως χρειάστηκε ένα φορτηγό - τάφος 28 ψυχών που ανακαλύφθηκε στη Βρετανία για να φέρει με πολύ δραματικό τρόπο τις φονικές συνέπειες που μπορεί να έχει η «παράνομη» αναζήτηση μιας διαφορετικής τύχης από αυτές που συνήθως επιφυλάσσουν οι δύσμοιρες αναπτυσσόμενες χώρες στους πολίτες της.

Ενας Ιταλός αστυνομικός και ένα ακόμη άτομο έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον δύο άλλων μετά από τη σύγκρουση σκάφους της ιταλικής Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ενός πλοιαρίου που μετέφερε λαθρομετανάστες, στα στενά του Οτράντο. Η σύγκρουση των δύο σκαφών έγινε τα ξημερώματα μετά την αποβίβαση των λαθρομεταναστών στις ακτές της Απουλίας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή εντοπίστηκαν 200 λαθρομετανάστες στις παραλίες της περιοχής, ενώ την περασμένη εβδομάδα έφθασαν στις ιταλικές ακτές περίπου 500 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από την Αλβανία.

Οσο για το άλλο μεγάλο πέρασμα - κυρίως Αφρικανών μεταναστών - προς την Ευρώπη, την Ισπανία, η Κυριακή έμελλε να είναι μια μέρα όπου θα έσπαγε ένα θλιβερό ρεκόρ: αυτό του αριθμού μεταναστών που περισυνελέγησαν από τις ισπανικές αρχές στα στενά του Γιβραλτάρ.

Η ισπανική ακτοφυλακή, η αστυνομία και ο ιδιοκτήτης ενός πλοιαρίου περισυνέλεξαν 286 λαθρομετανάστες από τη Βόρεια Αφρική που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ενώ από την ίδια περιοχή ανασύρθηκαν και δυο πτώματα. Κάθε χρόνο και ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο εκατοντάδες μετανάστες χάνουν τη ζωή τους στα Στενά του Γιβραλτάρ, στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Αφρική στην Ισπανία και στη συνέχεια να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε με πλοιάρια είτε ακόμη και κολυμπώντας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ