Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κλήρωση δύο ταχυτήτων

Δύσκολη για ΠΑΟ, Ολυμπιακό, ευκολότερη για ΠΑΟΚ

Με το "καλημέρα", ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίντερ Μπολόνια και μάλιστα στην Ιταλία. Δυσκολότερη πρεμιέρα στην ευρωλίγκα, οι Πειραιώτες δε θα περίμεναν. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που θα ξεκινήσει τους αγώνες από το Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πιο τυχερός. Θα αντιμετωπίσει την πρώτη αγωνιστική τη Ρεάλ, όμως ως γηπεδούχος στο Αλεξάνδρειο.

Η κληρωτίδα της ΦΙΜΠΑ δεν έκανε τα χατίρια των ισχυρών. Στον Α όμιλο κληρώθηκαν πολλά από τα νέα ονόματα στη διοργάνωση, δημιουργώντας συνωστισμό... φαβορί στους υπόλοιπους τρεις. Στον Α όμιλο θα παίξουν: Σαράτοφ (Ρωσία), Ταουγκρές (Ισπανία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Ορτέζ (Γαλλία), Βαρέζε (Ιταλία).Αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Β όμιλο είναι: Μανρέσα (Ισπανία), Ερυθρός Αστέρας (Γιουγκοσλαβία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κροατία), Εφές Πίλσεν (Τουρκία). Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον Γ όμιλο και εκτός της Κίντερ θα αντιμετωπίσει την τουρκική Ούλκερ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη γερμανική Αλμπα και την κροατική Ζαντάρ. Ευκολότερο θεωρητικά είναι το έργο του ΠΑΟΚ στον Δ όμιλο, όπου εκτός από τη Ρεάλ, θα αντιμετωπίσει την πρωτοεμφανιζόμενη στο θεσμό ρωσική Σαμάρα, την Τιμσίστεμ Μπολόνια, την Ολύμπια από τη Σλοβενία και τη γαλλική Βιλερμπάν.

Οι αγώνες της Α φάσης θα ξεκινήσουν στις 24 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 17 Δεκέμβρη. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί 20 και 22 Απρίλη στο Μόναχο.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Στο ευρωπαϊκό κύπελλο, το οποίο από φέτος θα ονομάζεται κύπελλο Σαπόρτα, προς τιμήν του Ισπανού παράγοντα, ο κυπελλούχος Αρης κληρώθηκε στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την Τέλιντους από το Βέλγιο, την Τρίερ από τη Γερμανία, τη Λιμόζ από τη Γαλλία και τη σουηδική Πλάνια. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Πιβοβάρνα (Σλοβενία), ΚΚ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Παρτιζάν(Γιουγκοσλαβία), Τόπο (Φινλανδία) και Ατομερόμο (Ουγγαρία). Οι αγώνες της Α φάσης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτέμβρη.

Το Κόρατς

Για το κύπελλο Κόρατς ο Πανιώνιος κληρώθηκε στον Δ όμιλο με αντιπάλους τη Ζελέζνικ Βελιγραδίου, και τους νικητές των προκριματικών συναντήσεων Ζαλάγκερζεγκ (Ουγγαρία) - Φράιμπουργκ (Ελβετία), Μέλερσντοφ (Αυστρία) - Κεραυνός (Κύπρος). Ο Απόλλωνας Πάτρας κληρώθηκε στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τη Μακάμπι Ραανανά και τους νικητές των συναντήσεων Αχιλλέας (Κύπρος) - Σπάρτακ Πράγας, Μπρόντζο (Βοσνία) - Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ο Παπάγου κληρώθηκε στον 11ο όμιλο με αντιπάλους την Τέλεκομ Βόννης και τις νικήτριες των συναντήσεων Ντομζάλε (Σλοβενία) - Τούζλα (Βοσνία), Ζρίνιεβατς (Κροατία) - Λεμεσός (Κύπρος). Το Ηράκλειο κληρώθηκε στον 16ο όμιλο με αντιπάλους τη γιουγκοσλαβική Μπεομπάνκα, την τουρκική Νταρουσάφακα και τη νικήτρια της συνάντησης Χέμοσβιτ (Σλοβακία) - Σούμεν (Βουλγαρία).

Οι γυναίκες

Για την ευρωλίγκα των γυναικών ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον Α όμιλο με αντιπάλους τις Ορσί (Γαλλία), Κόμο (Ιταλία), Βούπερταλ (Γερμανία), Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία), Ελιτζούρ Ράμλα (Ισραήλ), Πεκς (Ουγγαρία) και Χεμοφάρμ (Γιουγκοσλαβία). Για το κύπελλο Ρονκέτι, στην προκριματική φάση οι Εσπερίδες θα αντιμετωπίσουν την ΚΚ Σαράγεβο. Ο Σπόρτιγκ κληρώθηκε στον 12ο όμιλο με Πάρμα (Ιταλία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Γιεχούντα (Ισραήλ). Στον 15ο όμιλο μετέχει ο Θρίαμβος μαζί με την ιταλική Κιέτι και τη νικήτρια της συνάντησης Μπεσίκτας (Τουρκία) - Λάχεν (Ισραήλ). Η Ακαδημία θα αγωνιστεί στον 7ο όμιλο με αντιπάλους τις νικήτριες των ζευγαριών Κόβιν (Γιουγκ.) - Μοντάνα (Βουλγ.), Ενεργκομπάσκετ (Ουκρ.) - Ελιόν (Ισραήλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ