Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα το πιουν το πικρό ποτήρι

"Τον Οκτώβριο εκλέγουμε νομάρχες και δημάρχους. Δεν εκλέγουμε πρωθυπουργό ούτε πραγματοποιούμε κάποιο δημοψήφισμα υπερψήφισης ή καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής". Αυτή είναι η πολιτική διάσταση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σύμφωνα με τον υποψήφιο νομάρχη του ΠΑΣΟΚ για τον Πειραιά Δημ. Σαράφογλου. Πρόκειται, βέβαια, για ερμηνεία πολύ βολική για τους κυβερνητικούς υποψηφίους, οι οποίοι επιχειρούν ακριβώς να αποφύγουν να χρεωθούν και να πληρώσουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της. Δυστυχώς γι' αυτούς ό,τι κι αν κάνουν δε θα μπορέσουν παρά να πιουν το πικρό ποτήρι "μέχρι τον πάτο".

Πρώτον, γιατί στις δημοτικές εκλογές οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης των νεοφιλελεύθερων επιλογών (των ιδιωτικοποιήσεων, της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, κλπ.). Διαφορετικά την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Σημίτη θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή την αντιλαϊκή επέλαση. Δεύτερον,γιατί οι κυβερνητικοί υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες είναι πιστά εκτελεστικά όργανα αυτής της πολιτικής και αν εκλεγούν θα χρησιμοποιήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν "όχημα" για επίθεση στους δημότες.

Αυτά τα καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της πρέπει και χρειάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ