Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριήμερο με θέατρο

Την τραγωδία του Ευριπίδη "Βάκχες" θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Ηρώδειο, τα Ελεύθερα Θέατρα Κύπρου.Πρόκειται για μια συμπαραγωγή των τριών Ελευθέρων Θεάτρων της Κύπρου - Σατιρικό, θέατρο ΕΝΑ, ΕΘΑΛ (θέατρο Πράξις) - και γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού θεάτρου.

Οπως αναφέρθηκε, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "στο έργο αυτό ο Ευριπίδης πραγματοποιεί ένα είδος μελέτης για τη θρησκευτική μανία, που καταλαμβάνει ορισμένους ανθρώπους και επιδιώκει με έμφαση να καταδείξει την ανάγκη της θεϊκής παρέμβασης που γίνεται τιμωρός σε κάποιον άνομο ήρωα. Ο ποιητής φανερώνει στους θεατές του το γεγονός ότι, το λογικό δεν αρκεί, για να εξηγηθούν τα μυστήρια της ζωής και του κόσμου, ούτε για να λυτρώσει τον άνθρωπο από τα δεινά του".

Οι "Βάκχες" ανεβαίνουν σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Ανδρέα Χριστοδουλίδη,μουσική Ρος Ντέιλι (μαζί με τους μουσικούς του θα συμμετέχουν ζωντανά στην παράσταση), σκηνικά Κώστα Καυκαρίδη,κοστούμια Σταύρου Αντωνόπουλου και χορογραφία Σούζαν Αμπιγκάτορ.Στη συμπαραγωγή συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως η Δέσποινα Μπεμπεδέλη,ο Στέλιος Καυκαρίδης,ο Βαρνάβας Κυριαζής,ο Μαρίνος Ξενοφώντος,ο Ανδρέας Βασιλείου,ο Χρύσανθος Χρυσάνθου κ. ά. Το χορό αποτελούν οι: Ιωάννα Σιαφκάλη, Ελενα Ευσταθίου, Ζωή Κυπριανού, Γιάννα Λευκάτη, Χριστίνα Καραγιάννη, Μαρία Κωνσταντίνου κ.ά.

  • Από τη Σκιάθο, το νησί του Παπαδιαμάντη, ξεκινά το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα,με την κωμωδία του Χιού Λέοναρντ DA.Η πρώτη επίσημη παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα (9μ.μ.) στο Μπούρτζι. Τον DA ερμηνεύει ο Γ. Μεσσάλας, που έχει κάνει τη σκηνοθεσία και τα κοστούμια, ενώ τους άλλους ρόλους παίζουν οι: Νένη Θεμελή, Σωτήρης Βάγιας, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Γιώργος Λιβανός κ.ά. Στον ίδιο χώρο στις 19 Ιουλίου η Παιδική Σκηνή του Μοντέρνου Θεάτρου θα παρουσιάσει το έργο του Καρόλου Ντίκενς "Ολιβερ Τουίστ".
  • Συνεχίζει τις παραστάσεις του στο κοινό της πόλης, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.Στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής,παρουσιάζει έως την Κυριακή (9.30μ.μ.), τη μουσική ηθογραφική κωμωδία του Γρηγορίου Ξενόπουλου "Το Φιόρο του Λεβάντε".Σκηνοθεσία Βασίλης Κυρίτσης,σκηνικά - κοστούμια Τάσος Ζωγράφος,μουσική - στίχοι τραγουδιών Γιώργος Παπαδάκης,κίνηση ηθοποιών Μαρουσώ Καραλέκα.Παίζουν οι: Φρ. Αλεξάνδρου, Γ. Ιωαννίδου, Ν. Μουρνιάς κ.ά. Ο δεύτερος κύκλος των παραστάσεων θα ξεκινήσει στις 17/7 και θα διαρκέσει έως τις 22/7.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ