Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Η ΕΛΛΗ ΒΑΝΙΩΤΗ της Ομάδας Δασκάλων του ΤΕΠ/ΚΜΕ, που έφυγε στις 14 Μάη 1998, ήταν για μας μια αποκάλυψη πως δουλεύαμε δίπλα σε μια ήσυχη και αθόρυβη παρουσία, που δε σταμάτησε ποτέ να κάνει το χρέος της απέναντι στο λαό και στο ΚΚΕ. Η πρώτη αντιστασιακή πράξη της στο φασισμό ήταν η άρνηση της νεαρής δασκάλας, που προερχόταν μάλιστα και από συντηρητική οικογένεια, να γίνει μέλος και στέλεχος της νεολαίας του Μεταξά, πράγμα που της στοίχισε τις πρώτες διώξεις. Δεν έλειψε ούτε στιγμή και ανέπτυξε σοβαρή δραστηριότητα στην Κυψέλη και τη Νεάπολη κατά τη διάρκεια της Κατοχής, για τη σωτηρία των παιδιών από την πείνα και τον εξ ασιτίας θάνατο. Και στα Δεκεμβριανά το ίδιο. Και στη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο το ίδιο, έδωσε το "παρών". Και παράλληλα με όλα αυτά στο πόστο της δασκάλας, με το σύντροφο της ζωής της, το Θόδωρο, άλλη μορφή αντιστασιακού εκπαιδευτικού, έκαμε το χρέος της με την παιδαγωγική και κοινωνική της δραστηριότητα. Μα και οικογένεια ολόκληρη μεγάλωσαν, τρία παιδιά, που έχουν κερδίσει την κοινωνική αναγνώριση, έργο που στηρίχτηκε στη δημοκρατική αγωγή που τους έδωσαν.

Η θέση της δίπλα μας, στη δουλιά μας και η παρουσία της θα είναι μόνιμη.Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 80χρονα 25.000 δρχ. και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο της.

Οι συνεργάτες, σύντροφοι και φίλοι της του ΤΕΚ/ΚΜΕ

* * *

Στις 22 Ιούνη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΖΩΡΤΖΗ ΤΟΡΙΚΟΓΛΟΥ.Γεννήθηκε στο 1920. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Μεγάλωσε στο Βόλο και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Στην Κατοχή αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές. Για τη δράση του αυτή διώχτηκε και εξορίστηκε.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στο κόμμα του και στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Δέσποινα και η κόρη του Παυλίνα προσφέρουν στην ΚΟΒ του Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας "Αγία Ολγα", 20.000 δρχ.

* * *

Η Ελένη Αναγνωστοπούλου πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα, 5.000 δρχ. στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ και 5.000 δρχ. στη μνήμη της ΕΛΛΗΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ.

* * *

Στη μνήμη του αταλάντευτου κομμουνιστή ΜΠΑΜΠΗ ΣΠΑΘΑΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, ο οποίος έδωσε τα πάντα στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, μέλους της ΚΟΒ Αμφιάλης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 5.000 δρχ.

Ελένη Παπαδοπούλου

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο Κόμμα μας, που αγάπησε και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης.

Η γυναίκα του Γεωργία

* * *

Στη μνήμη της ακριβής συντρόφισσάς μας ΒΟΥΛΑΣ Μπαζίκου - ΓΑΛΥΦΑ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟ Πειραιά.

Οικογένεια Κλεάνθη Κυζίλη

* * *

Στη μνήμη της παλαίμαχης αγωνίστριας ΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΖΩΦ,ο Μιχάλης Δημητριάδης πρόσφερε 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ