Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟ NISSAN PICK UP
Ανεση επιβατικού - ανθεκτικότητα επαγγελματικού

Σκληροτράχηλο εργαλείο, που συνδυάζει άνεση και πολυτέλεια, είναι το νέο Nissan Pick up. To επαγγελματικό - αγροτικό της 16ης γενιάς(πρωτοπαρουσιάστηκε το 1934) έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, που του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη σταθερότητα και άνεση επιπέδου ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Το σασί είναι ατσάλινο με ανεξάρτητες αναρτήσεις εμπρός με διπλά ψαλίδια, ράβδο στρέψης και αντιστρεπτική δοκό. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από ημιελλειπτικά φύλλα σούστας και αμορτισέρ που ελέγχουν την κίνηση του άξονα, περιορίζοντας τις αντιδράσεις στις απότομες αλλαγές ταχύτητας.

Η ασφάλεια των επιβατών επιτυγχάνεται χάρη στη σχεδίαση του αμαξώματος, που έχει προβλέψει ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, ενώ υπάρχουν και πλευρικές μπάρες. Για την αποφυγή πυρκαγιάς σε περίπτωση σύγκρουσης υπάρχει βαλβίδα αυτόματης διακοπής της βενζίνης, ενώ και τα υλικά στην καμπίνα των επιβατών είναι βραδυφλεγή. Το σαλόνι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα επιβατικό. Στην άνετη οδήγηση συμβάλει η υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού, ενώ για το έγκαιρο σταμάτημα τα εμπρός αεριζόμενα δισκόφρενα, που βοηθούνται από τα μεγάλα ταμπούρα πίσω.

Η καρότσα διαθέτει διπλά τοιχώματα, έχει μεγάλο και εύχρηστο χώρο φόρτωσης και είναι κατασκευασμένη από ειδικά επεξεργασμένο χάλυβα με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και τη σκουριά.

Στην γκάμα των κινητήρων υπάρχουν τρεις επιλογές: Υπερτροφοδοτούμενος με intercooler πετρελαιοκινητήρας 2.5 λίτρων και ιπποδύναμης 104 ίππων, με ροπή 245 Nm/2.000 σ.α.λ. Οι βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του εστιάζονται στη σχεδίαση του θαλάμου καύσης, την απόδοση του ψεκασμού και τα υλικά κατασκευής. Στα συν η παρουσία του συστήματος ανακύκλωσης καυσαερίων που συμβάλει στην αυξημένη απόδοση.

Ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και χωρίς το τούρμπο και αποδίδει 83 άλογα και ροπή 163 Nm/2.200 σ.α.λ.

Οσοι επιμένουν στους βενζινοκινητήρες μπορούν να βρουν 120 άλογα και 195 Nm/3.600 σ.α.λ. ροπής αν πατήσουν το γκάζι του κινητήρα των 2.4 λίτρων. Αρχικά το Pich up διατίθεται σε πέντε εκδόσεις, όλες πισωκίνητες, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού αναμένονται και τα τετρακίνητα. Για όλους επιθυμούν τη μέγιστη παθητική ασφάλεια δίνεται η δυνατότητα επιλογής ABS και αερόσακου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ