Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Το "έγκλημά μου"

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΟΤΙΝΟΣ,Ζάρκο Τρικάλων: Είμαι αγρότης και μέχρι σήμερα που είμαι 65 χρόνων έχω συρθεί στα δικαστήρια πολλές φορές, σαν να έχω διαπράξει σωρό παρανομίες και αδικήματα. Προέρχομαι από οικογένεια αγωνιστών με πολλά θύματα. Ημασταν 5 αδέλφια και όλοι μας υπηρετήσαμε την πατρίδα στις δύσκολες στιγμές της. Στο Αλβανικό Μέτωπο έχασα τα δυο αδέλφια μου και τους άλλους δυο στην Κατοχή. Επίσης, και ο ξάδελφός μου έπεσε στο Αλβανικό και ο θείος μου νωρίτερα χάθηκε στη Μικρασία.

Το δικό μου "έγκλημα" είναι ότι είμαι αγρότης και διαμαρτύρομαι γιατί πουλάω το σιτάρι 47 δρχ., όταν τα πίτουρα έχουν 65 δρχ. και το ψωμί πουλιέται 300 δρχ. Το βαμβάκι το πληρώνομαι 50 - 60 μέρες μετά, ενώ τη συνυπευθυνότητα μετά από 8 - 10 μήνες.

Οσο για την αγροτική σύνταξη, αυτή είναι 50.180 δρχ. για μένα και τη γυναίκα μου. Χρειάζομαι τέσσερις συντάξεις για να της αγοράσω ένα ζευγάρι παντόφλες πλαστικές! Η κυβέρνηση, όμως, παριστάνει τον κουφό και σέρνει στα δικαστήρια τους αγρότες, γιατί;

ΥΓ: Για τις 5.000 δρχ. που έστειλα ενίσχυση στο ΚΚΕ, πούλησα 106 κιλά σιτάρι.

Να προλάβουμε τη φωτιά

Μ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ,Πολύγωνο - Αθήνα: Είμαι κάτοικος της περιοχής που βρίσκονται τα Δικαστηρίων (Ευελπίδων) και απευθύνω ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον δήμαρχο Αθηναίων. Στις 30 Ιούνη έπιασε, για δεύτερη φορά φέτος, φωτιά το πευκόφυτο δασύλλιο που βρίσκεται δίπλα απ' το χώρο των Δικαστηρίων. Προ ετών, χώρος του δασυλλίου περιφράχτηκε ώστε να χρησιμοποιηθεί ως τόπος περιπάτου των σκύλων της περιοχής, συνοδεία των ιδιοκτητών τους, πράγμα όμως που ποτέ δεν έγινε, μια και ολόκληρο το αλσύλλιο χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, πλην του περιφραγμένου χώρου! Το μέρος αυτό τώρα έχει γίνει σκουπιδότοπος και κάποιοι, αυθαίρετα, έχουν στοιβάξει κάποια παραπήγματα για αδέσποτα σκυλιά, που μένουν εκεί χωρίς φροντίδα, κλειδωμένα μέρα - νύχτα να γαβγίζουν και να μυρίζουν τρομερά άσχημα.

Παρακαλώ, όπως μεριμνήσετε, αν όχι για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, αν όχι για τον καθαρισμό του δασυλλίου, τουλάχιστον για το ξήλωμα της εσωτερικής περίφραξης του χώρου και των παραπηγμάτων, που, εκτός του ότι είναι ανθυγιεινά και δίνουν μια εικόνα τριτοκοσμική μέσα στο κέντρο της Αθήνας, εμποδίζουν και την κατάσβεση της φωτιάς, όπως έγινε πρόσφατα. Οι τελευταίες πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σ' ολόκληρη την Ελλάδα δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για ολιγωρία.

Οι εκλογές του Οκτώβρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΘΟΣ,Βύρωνας - Αθήνα: Στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όλοι οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ πρέπει με μεγάλη σαφήνεια να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό. Γιατί θα 'χουν μεγάλο αντίπαλο, τις κυβερνητικές υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, που με την ανοχή της ΝΔ, η οποία έχει την ίδια πολιτική, θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα της Ελλάδας στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία της ΕΕ.

Η κυβέρνηση Σημίτη έχει προαγάγει σε επιστήμη το ψέμα. Μιλάει για "εκσυγχρονισμό" τη στιγμή που θέλει να καταργήσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και κανένα θετικό μέτρο δεν παίρνει γι' αυτούς. Ετσι στις εκλογές του Οκτώβρη ο λαός πρέπει να ψηφίσει αυτούς τους δημάρχους, νομάρχες, κοινοτάρχες που υποστηρίζει το ΚΚΕ, για να κλείσουν μια για πάντα την πόρτα σ' αυτούς που δεν υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα, αλλά είναι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ