Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δίνουμε και τα... ρέστα στην Κοινότητα

Ποσό ύψους 270 εκατ. δραχμών θα επιστρέψει η Ελλάδα - δηλαδή ο προϋπολογισμός - καθώς είχαν διατεθεί για τη χρηματοδότηση κοινοτικών προγραμμάτων χωρίς σχετική έγκριση των Βρυξελλών

Η επιστροφή ποσού 269,6 εκατ. δραχμών, που αφορούσε δαπάνες για την υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων και έργων και οι οποίες δεν ήταν εγκεκριμένες, αποφασίστηκε κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Συγκεκριμένα, χτες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν κατά το 1997 σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι διαχειρίστηκαν κοινοτικούς πόρους στα πλαίσια των Α' και Β' Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από το Ειδικό Συντονιστικό Οργανο Ελέγχου που συστήθηκε και λειτουργεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας και Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, από τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων και έργων, σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις. Ωστόσο, επί εγκεκριμένων έργων ύψους 25,4 δισ. δρχ. καταλογίστηκε ποσό 269,6 εκατ. δρχ. που αφορά μη επιλέξιμες δαπάνες (δαπάνες που δεν είχαν επιλεγεί για έγκριση) και ζητήθηκε η επιστροφή του ως αχρεωστήτως καταβληθέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ