Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Θα είμαστε πανέτοιμοι

Αρχίζει αύριο στο ΟΑΚΑ το διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις", με τη συμμετοχή Πολωνίας, Ιαπωνίας και ομάδας επιλέκτων από τις ΗΠΑ

Την Πολωνία αντιμετώπισε αργά χτες το βράδυ η εθνική ομάδα των ανδρών. Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και 24 ώρες νωρίτερα σε ένα ανεπίσημο φιλικό, στο οποίο η ομάδα του Π. Γιαννάκη πήρε τη νίκη με 89 - 76 έχοντας κορυφαίο τον Ν. Οικονόμου. Αύριο αρχίζει στο ΟΑΚΑ το διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις" με τη συμμετοχή της Πολωνίας, της Ιαπωνίας και ομάδας επιλέκτων από τις ΗΠΑ και ο ομοσπονδιακός προπονητής αισιοδοξεί ότι μέρα με τη μέρα οι παίκτες του θα παίζουν καλύτερα. Το μόνο που τον προβληματίζει είναι η κατάσταση του Ευθ. Ρεντζιά, ο οποίος δεν έχει μπει ακόμα στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. "Μετά από δώδεκα μέρες θα είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των φιλάθλων. Στο τουρνουά "Ακρόπολις" θέλουμε να αποκτήσουμε τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε και να τελειοποιήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των παικτών. Μην ξεχνάμε όμως ότι μετά το τουρνουά, υπάρχουν αρκετές μέρες για να εξαλείψουμε τις αδυναμίες μας. Στο τουρνουά θα παίξουν και οι 14 παίκτες, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός", δήλωσε χτες ο Π. Γιαννάκης. Ολοι οι αγώνες της ελληνικής ομάδας στο διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις" θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑΝΤ-1.

Το πρόγραμμα του "Ακρόπολις":

ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00: Ομάδα επιλέκτων - Πολωνία, 21.00: Ελλάδα - Ιαπωνία.ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00: Ιαπωνία - Ομάδα επιλέκτων, 21.00: Ελλάδα - Πολωνία. ΤΡΙΤΗ: 19.00: Ιαπωνία - Πολωνία, 21.00: Ελλάδα - Ομάδα επιλέκτων.

  • Με οδηγό τον Ζ. Ρεμπράτσα η Γιουγκοσλαβία επικράτησε της Τουρκίας με 99 - 68. Με τους "Πλάβι" δεν αγωνίστηκε ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μάλλον δεν προλαβαίνει να αποθεραπευτεί για το Μουντομπάσκετ. Με τη Γιουγκοσλαβία αγωνίστηκαν οι: Μποντιρόγκα 7, Στεπάνοβιτς 12, Ομπράντοβιτς 10, Λόντσαρ 9, Μπέριτς 8, Λουκόφσκι 8, Ρεμπράτσα 15, Ντρόμπνιακ 2, Μπουλάτοβιτς 8, Τομάσεβιτς 13, Τόπιτς 7.
  • Η Ισπανία επικράτησε της Γαλλίας με 73 - 63 στο διεθνές τουρνουά "Λα Ρινκονάντα". Τους πόντους της Ισπανίας σημείωσαν οι Ανγκούλο 5, Ροντίγια 5, Αζόφρα 3, Ορένγκα 5, Χιμένεθ 10, Ερέρος 18, Παραϊσο 5, Ρομέρο 4, Ρέγιες 10, Ντουένιας 4, Ντελ Μιγκέλ 4.

Στο ίδιο τουρνουά η Λιθουανία επικράτησε της Ιταλίας με 79 - 74, αν και στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 28 - 49. Τους πόντους της Λιθουανίας, με την οποία δεν αγωνίστηκε και πάλι ο Καρνισόβας που υπέγραψε συμβόλαιο στην Τιμσίστεμ Μπολόνια, σημείωσαν οι Μασκολιούνας 2, Στομπέργκας 4, Αντομάιτις 9, Εϊνίκις 21, Πρασκεβίτσιους 7, Βαϊσβίλα 2, Γιασικεβίτσιους 5, Μ. Ζουκάουσκας 5, Ε. Ζουκάουσκας 2, Λουκμίνας 14, Μασιούλις 8. Η Ιταλία αγωνίστηκε με τους Μπονόρα 2, Κιάτζιτς 8, Ντελ Πολ 7, Γκαλάντα 4, Μάιερς 25, Αμπιο 10, Νταμιάο 3, Φροζίνι, Φούτσκα 6, Μενεγκίν 2, Ποτζέκο 7, Μπαζίλε.

  • Η εθνική ομάδα των ελπίδων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επικράτησε της Ιταλίας με 71 - 58.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ