Παρασκευή 24 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
"Θεαματικές" αλλαγές

Σημαντικές αλλαγές που σκοπό έχουν να κάνουν το άθλημα του βόλεϊ περισσότερο εντυπωσιακό, προανήγγειλε για τη νέα αγωνιστική περίοδο η ελληνική ομοσπονδία κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των αγώνων του πρωταθλήματος της Α1 και Α2 ανδρών και γυναικών.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν μόνο στην Ελλάδα, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία θα τις θέσει σε εφαρμογή μετά την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Ετσι λοιπόν, ενώ στη χώρα μας οι αθλητές θα παίζουν το καινούργιο βόλεϊ, στις διεθνείς υποχρεώσεις τους θα υποχρεώνονται να αγωνίζονται με το παλιό σύστημα.

Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν: α) Το χρόνο διάρκειας ενός αγώνα. Από απεριόριστος που ήταν μέχρι σήμερα, πλέον ο νικητής θα αναδεικνύεται στα τρία σετ των 25 πόντων που θα διεξάγονται με το σύστημα του τάι - μπρέικ και δεν υπάρχει η διαδικασία της αλλαγής. β) Οταν θα χρειαστεί 5ο σετ για να βγει νικητής, τότε αυτό θα τελειώνει στους 15 πόντους. γ) Ο άσος θα δίνει δυο πόντους, ενώ σε κάθε αποτυχημένο σερβίς θα κερδίζει δυο πόντους η αντίπαλη ομάδα. δ) Καθιερώνεται ο θεσμός του λίμπερο.

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Δεκέμβρη, αφού το Νοέμβρη υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία. Με το "καλημέρα" η κλήρωση της Α1 ανδρών έβγαλε και ντέρμπι, αφού στην πρεμιέρα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη δευτεραθλήτρια Ορεστιάδα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι: Φιλία - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Ιωνικός Νίκαιας, Κομοτηνή - Παναθηναϊκός, Ηρακλής - Κτησιφώντας, Ηφαιστος - Αρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ