Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25

Ο Χάκινεν το "έπαιξε" Σουμάχερ παίρνοντας τη νίκη

Το αυστριακό γκραν πρι έδειχνε από τα δοκιμαστικά ότι θα είχε απρόβλεπτη και συναρπαστική εξέλιξη. Ο Μίκαελ Σουμάχερ προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες νίκες, και ο Μίκα Χάκινεν που είχε δει τη διαφορά που είχε από τον Γερμανό να εξανεμίζεται, είχαν στηθεί στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Οι Φιζικέλα και Πανίς έχοντας πετύχει καλύτερους χρόνους στα επίσημα δοκιμαστικά περίμεναν να ανάψει πράσινο.

Ο Μίκα Χάκινεν "σανίδωσε" τη Μακλάρεν και πέρασε αμέσως Φιζικέλα και Πανίς. Ο Σουμάχερ τον ακολούθησε και κόλλησε πίσω του. Ο Σουμάχερ ακολούθησε την τακτική της πίεσης, περιμένοντας ότι ο Φινλανδός θα κάνει το λάθος όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Το λάθος όμως το έκανε ο "αλάνθαστος" Γερμανός, ο οποίος ανοίχτηκε πολύ για να προσπεράσει, αλλά αντί να βρεθεί στην πρώτη θέση, βρέθηκε να χάνει δύο θέσεις. Σαν γνήσιος πρωταθλητής ο Σουμάχερ, ξαναπλησίασε, και εκεί που όλοι περίμεναν να δοκιμάσει ξανά για την πρωτιά, βρέθηκε εκτός πίστας. Ο Σουμάχερ ξανάφερε τη Φεράρι στην πίστα αλλά τα αεροδυναμικά βοηθήματα είχαν καταστραφεί. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στα πιτς, οι Ιταλοί μηχανικοί έκαναν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τις επισκευές, αλλά όταν ο Σουμάχερ επέστρεψε στην κούρσα ήταν δέκατος εκτός!

Αν για πολλούς ο αγώνας θα είχε λογικά τελειώσει, για τον Σουμάχερ μόλις ξανάρχιζε. Οδηγώντας σαν αφηνιασμένος πέρασε όσους βρήκε εμπρός του σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση, πίσω από τις δύο Μακλάρεν - Μερσεντές των Χάκινεν και Κούλθαρντ και την άλλη Φεράρι του ομόσταυλού του Ιρβάιν. Το κυνήγι της πρωτιάς τελείωσε εκεί. Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο Σουμάχερ μετά το τέλος του αγώνα, και ο ίδιος και ο Ιρβάιν, προς το τέλος του αγώνα αντιμετώπισαν προβλήματα με τα φρένα τους, και έκοψαν ρυθμό. Ο Σουμάχερ τελικά τερμάτισε τρίτος εμπρός από το Ιρβάιν που μάλλον υπάκουσε στις εντολές της Φεράρι και βοήθησε παραμερίζοντας τον Σουμάχερ να πάρει τους βαθμούς της τρίτης θέσης.

Ο Χάκινεν με τη νίκη του μεγάλωσε τη διαφορά από τους δύο στους έξι βαθμούς, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται την ανάσα του Σουμάχερ. Οσο για τη Φεράρι, εξακολουθεί να βλέπει τον τίτλο τόσο για τον οδηγό της, όσο και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού τη χωρίζουν δώδεκα βαθμοί απ' την προπορευόμενη Μακλάρεν - Μερσεντές. Σήμερα πραγματοποιείται ο 11ος γύρος στη Γερμανία, και ο Σουμάχερ καλείται να δείξει εμπρός στους συμπατριώτες του, που θα συγκεντρωθούν στην πίστα του Χοκενχάιμ, ότι μπορεί να πάρει τον τίτλο έστω και με ένα πιο αργό αυτοκίνητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ