Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Προτάσεις προς τον αρχιεπίσκοπο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεσσαλονίκη. Ακουσα με προσοχή την ομιλία σας, ότι δε θα σωπάσετε για τα κοινά του λαού μας και ότι θα είστε επαναστάτης. Θα ήθελα να προτείνω τρία πράγματα, για να συμπληρώσω το πρόγραμμά σας, μέσα στα μέτρα που θα πάρετε για το καλό του λαού μας.

1. Προτείνω να προμηθευτούν όλες οι ενορίες με αμάξι - νεκροφόρα για τη δωρεάν μεταφορά των νεκρών.

2. Προτείνω η βάπτιση να γίνεται μ' έναν ξύλινο αγιορείτικο σταυρό και δωρεάν.

3. Η στέψη να γίνεται με συμβολική και ενιαία τιμή σε πόλη και χωριό.

Τέλος, μόνο τότε θα αισθάνεται την εποχή των Αγ. Αναργύρων. Αυτά και περιμένω δημόσια απάντηση. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ Αγία Κυριακή Λακωνίας. "Αγαπητέ "Ριζοσπάστη", σας στέλνω αυτό το γράμμα, από τη Μονεμβασιά Λακωνίας και αφορμή παίρνω από το χαλασμό που γίνεται σ' ένα πολύ παλιό εκκλησάκι, το μοναδικό στην Αγία Κυριακή, με ομώνυμο όνομα και, παραπέρα, την αδιαφορία που δείχνουν οι αρχές για τη διαφύλαξη του πολιτισμού μας.

Επειδή, λοιπόν, ειδοποίησα την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ώστε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις δύο συμβούλων της Εκκλησίας, που έχουν αλλάξει την πρόσοψη και καταστρέφουν την ομορφιά της, με κάλεσαν και μου ζήτησαν με πολύ θράσος, να απολογηθώ για τη ζημιά που τους έκανα, ειδοποιώντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Κι επειδή ξέρουν ότι είμαι κομμουνιστής, άρχισαν να με βρίζουν, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αφού διαπίστωσε τη ζημιά και αφού παραδέχεται ότι το εκκλησάκι είναι μνημείο, που προστατεύεται από τον σχετικό νόμο, δεν πήρε κανένα μέτρο; Δεν έκανε μήνυση σε όσους το καταστρέφουν, ώστε να τιμωρηθούν...

Οσο για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό Πολιτισμού, έστειλα γράμμα, αλλά απάντηση δεν έλαβα καμία...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ