Παρασκευή 7 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
"Πέρασε" του Κοπελούζου...

"Πέρασε" του Κοπελούζου όπως φαίνεται και στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας του, "Προμηθέας Γκαζ", το δικαστήριο "έκανε δεκτό το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής και επιτρέπει (σ.σ. στις εταιρίες που εκπροσωπεί) τη συνέχιση της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό για τα δίκτυα φυσικού αερίου".

Η παραπάνω εξέλιξη, αποτελεί ένα απλό επεισόδιο στις προσπάθειες που εδώ και δύο μήνες έχει ξεκινήσει ο όμιλος Κοπελούζου και που στόχο έχουν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό συνολικά, αφού βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει, οι εταιρίες του αποκλείονται από αυτόν. Πρόκειται για το διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ιδιωτών στις Εταιρίες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ). Ο διαγωνισμός γίνεται στα πλαίσια του νόμου για τη διανομή και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, η οποία ουσιαστικά εκχωρείται στους ιδιώτες, καθώς τους δίνεται όχι απλώς το δικαίωμα συμμετοχής στις ΕΠΑ, αλλά και το μάνατζμεντ. Το... "πρόβλημα" που έχει ο Κοπελούζος, είναι ότι στους πόρους του διαγωνισμού προβλέπεται πως στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μόνο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή και εκμετάλλευση δικτύων ή θυγατρικές αυτών, στις οποίες όμως η συμμετοχή τους είναι πάνω από το 80%, όρο που δεν πληρεί η "Προμηθέας Γκαζ".

Στα μέσα του Ιούνη ο όμιλος Κοπελούζου προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του διαγωνισμού, με το επιχείρημα ότι οι όροι είναι τέτοιοι που αποκλείονται κάποιες εταιρίες. Η σχετική αίτηση εκδικάστηκε και το αίτημα απορρίφθηκε. Ωστόσο, ο εν λόγω επιχειρηματίας προσήλθε στο διαγωνισμό, καταθέτοντας προσφορά από κοινού με τη ρωσική εταιρία "Γκαζ Προμ", ώστε - στην περίπτωση που αποκλειστεί - να κινήσει εκ νέου δικαστικές διαδικασίες. Με νέα του προσφυγή αργότερα αξίωσε- και όπως φαίνεται πέτυχε - να μην αποκλειστεί η εταιρία του από τον διαγωνισμό, στη φάση της προεπιλογής των ενδιαφερομένων, μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί στις 5 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ