Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ
Η κριτική ενόχλησε...

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου κατάγγειλε την πολιτική κατοικίας του ΟΕΚ, προκαλώντας άλλο ένα ξέσπασμα του προέδρου του Οργανισμού

Η παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου Ηλείας,κατά τη διάρκεια κλήρωσης εργατικών κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στον Πύργο το περασμένο Σάββατο, είχε σαν αποτέλεσμα την "έκρηξη" του προέδρου του ΟΕΚ,Α. Χανακούλα,ο οποίος θέλοντας να "προστατέψει" την προεκλογική φιέστα της κλήρωσης των κατοικιών, επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του ΚΚΕ, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου, Π. Σταθά.

Η κλήρωση αφορούσε τη διανομή σε δικαιούχους 36 κατοικιών και η παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων έγινε με αφορμή το οξύτατο πρόβλημα στέγασης που υπάρχει στην περιοχή και την ανάγκη να στεγαστούν 100 άποροι που δεν έχουν και ασφάλιση στο ΙΚΑ. Παράλληλα, το Συνδικάτο άσκησε κριτική για τη λειτουργία του Οργανισμού και το ότι δεν έχει δώσει την κατάλληλη προσοχή στην περιοχή, ζητώντας την, καταρχήν, κατασκευή 300 κατοικιών.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, ότι μετά από αυτό, οΑ. Χανακούλας επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στο ΚΚΕ, στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και προσωπικά στον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου, χαρακτηρίζοντάς τους ως "συκοφάντες" που θα τους "απομονώσει" ο κόσμος. Ο πρόεδρος του ΟΕΚ, έφτασε στο σημείο να πει, μετά το τέλος της κλήρωσης, απευθυνόμενος στον Π. Σταθά ότι "εσύ είσαι καλό παιδί και να μην ακούς αυτούς κάτω στην Αθήνα"!

Με την ίδια ανακοίνωση, το Συνδικάτο Οικοδόμων καταδικάζει τη στάση του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,τονίζοντας ότι "ο λαός του Νομού μας έχει μνήμη και θα τιμωρήσει όλους αυτούς που τον εμπαίζουν προεκλογικά".

Αναφορικά με την κλήρωση των 36 κατοικιών στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου σημειώνεται ότι για άλλη μια φορά το όνειρο για ένα ανθρώπινο σπίτι μπήκε στην κληρωτίδα του ΟΕΚ. "Για να γίνει όμως το όνειρο της κατοικίας πραγματικότητα", τονίζεται, χρειάζονται αγώνες ώστε "να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς και τις συντάξεις. Αύξηση 1,5% της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του ΟΕΚ και ανάλογη κρατική επιχορήγηση. Παραχώρηση δημόσιας γης στον ΟΕΚ για ανάπτυξη κατασκευαστικού προγράμματος".

Επίσης να κατασκευαστούν άμεσα 300 εργατικές κατοικίες και να δοθούν όλα τα δάνεια στους δικαιούχους και να κατασκευαστούν 100 λαϊκές κατοικίες γι' αυτούς που είναι άποροι και δεν έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ