Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βήματα χειμερινής θεατρικής περιόδου

Εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν και ο πυρετός των συζητήσεων έχει για τα καλά ανάψει. Πολλοί καλλιτέχνες και σχήματα έχουν ήδη αποφασίσει για το χειμερινό τους ρεπερτόριο.

  • Παρών επιτέλους την ερχόμενη θεατρική περίοδο θα είναι ο Θύμιος Καρακατσάνης.Αυτό που μέχρι τώρα είναι γνωστό είναι το θέατρο "Μπροντγουαίη" και η συνεργασία του με την Αννα Βαγενά.Σύντομα θα ανακοινωθεί και το ρεπερτόριο που πρόκειται να παρουσιάσουν όχι μόνο το χειμώνα, αλλά και το ερχόμενο καλοκαίρι, με πιθανότερο το ανέβασμα της κωμωδίας του Αριστοφάνη "Εκκλησιάζουσες".
  • Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το ανέβασμα της Σαιξπηρικής κωμωδίας"Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνσδωρ",στο θέατρο "Τζένη Καρέζη".Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά,μετάφραση Παύλου Μάτεσι και μουσική Διονύση Σαββόπουλου.Μέχρι στιγμής το σίγουρο είναι ότι θα παίζουν ο Κώστας και ο Κωνσταντίνος Καζάκος.
  • Στο θέατρο "Αλίκη" θα βρίσκεται το χειμώνα ο Σπύρος Παπαδόπουλος με ένα σπουδαίο έργο του διεθνούς ρεπερτορίου, μια θεατρική υπερπαραγωγή.
  • Τη "Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά θα ανεβάσει στο θέατρο "Βρετάνια" η Αννα Παναγιωτοπούλου,σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου,μουσική Βασίλη Δημητρίου και στίχους Μαριανίνας Κριεζή.
  • Ο Δημήτρης Ποταμίτης ετοιμάζει, στο "Θέατρο Ερευνας" το έργο του Ρίτσαρσον "Ασωτία και αθωότητα",που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή, καθώς και το έργο "Ενα δέντρο που το λένε Νικόλα" των Ποταμίτη - Πιτσούνη,για την Παιδική Σκηνή.
  • Μετά από πέντε χρόνια επιστρέφουν στο θέατρο "Αλφα" ο Στέφανος Ληναίος και η Ελλη Φωτίου,ανεβάζοντας την κοινωνική σάτιρα του Τζον Πρίσλεϊ "Ανοιχτοί λογαριασμοί",σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Σαριδάκη,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Μαζί τους οι Χρήστος Πάρλας, Τάκης Παπαματθαίου, Στέφανος Ιατρίδης, Κατερίνα Μουτσάτσου.
  • "Ο κλήρος του μεσημεριού" του Πολ Κλοντέλ θα ανέβει στο θέατρο "Ιλίσια",από τον Οκτώβρη μέχρι τον Δεκέμβρη, σε μετάφραση Τζούλιας Τσακίρη,σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού.Παίζουν: Στάθης Κακαβάς, Ολια Λαζαρίδου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Στέλιος Μάινας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ