Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 26 Ιούλη 1998 πέθανε στις Αρχάνες Ηρακλείου ο αγωνιστής ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40, πιάστηκε αιχμάλωτος, αργότερα κατέβηκε στην Κρήτη και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Μετά τον Εμφύλιο, αγωνίστηκε από τις γραμμές της ΕΔΑ και με τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ, στις γραμμές του οποίου έμεινε αταλάντευτος ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν στην ΚΟΒ Αρχανών και στη ΝΕ Ηρακλείου: Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ 5.000 δρχ. και η οικογένεια Σταύρου Γενετζάκη 10.000 δρχ.

* * *

Ο Θεολόγος Ευδοκιμίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη των νεκρών συναγωνιστών και συντρόφων του.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας νουνάς ΕΛΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,το γένος Νεστορίδου, από το Ορτάκιο Αδριανούπολης (Θράκης), πιστής αγωνίστριας, η οποία, μετά την Απελευθέρωση, στην περίοδο της στηριγμένης από τους Αγγλο-Αμερικάνους μισαλλοδοξίας των μοναρχοφασιστών, υπέφερε με σθένος τόσους κατατρεγμούς και σήκωσε όλο το βάρος της κυνηγημένης οικογένειάς της (μια και ο σύντροφός της Γιώργος Μιχαλόπουλος - άξιος αγωνιστής - εξόριστος αξιωματικός, δεινοπαθούσε στη Μακρόνησο) και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεντέλης.

Yvette και Λάμπρος Τσελίκας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ