Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Βασιλικότεροι των μεγαλοεπιχειρηματιών...

Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση που δημοσιοποιεί πολύ υψηλότερα ποσοστά μείωσης των τιμών από ό,τι ισχύουν στην πραγματικότητα

Μειώσεις της τάξης του 6% - 10%, μέχρι και 13% σε μία περίπτωση, σε 48 προϊόντα από τα πέντε είδη που αφορά η "συμφωνία κυρίων" μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, οι περισσότερες, μάλιστα από τις οποίες κυμαίνονται μεταξύ 8% - 10%, ανακοίνωσε υπερήφανα χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλ. Αποστολάκης. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ) Κ. Βερόπουλος, ο πλέον επίσημος εκπρόσωπος του χώρου των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου, δήλωνε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μειώσεων που έχουν γίνει δεν ξεπερνά το 5% και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι τα σούπερ μάρκετ "δεν έχουν περιθώρια" για παραπέρα μειώσεις απ' όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Το γεγονός αυτό αφήνει εκτεθειμένη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, διαψεύδοντας περίτρανα τα περί "επιτυχίας" των "συμφωνιών κυρίων" και "προστασίας του εισοδήματος των καταναλωτών". Μπήκε, μάλιστα, στον κόπο να κάνει αυτό που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ θα είχαν κάθε λόγο αλλά δεν το κάνουν, να διαφημίσουν μεγάλες μειώσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ συμπλήρωσε χτες ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν για 2 - 4 μήνες δίνοντας το χρονικό ορίζοντα της - ούτως ή άλλως κενής - "συμφωνία κυρίων", ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για πτώση των πωλήσεων και των κερδών των σούπερ μάρκετ.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης από την επόμενη βδομάδα ο Μ. Χρυσοχοϊδης θα ξεκινήσει επαφές με τους βιομηχάνους τροφίμων για... επέκταση των "συμφωνιών κυρίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ