Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΙΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΣΑΜΟΥ
Παρεμβάσεις σκοπιμότητας

Αγανάκτηση των εργαζομένων της επί 13 μήνες κλειστής επιχείρησης, από κυβερνητική παρέμβαση στη γενική τους συνέλευση

Δεκατρείς μήνες "μάχη" για να ξανανοίξει το εργοστάσιο δίνουν οι 150 εργαζόμενοι της ΕΡΙΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ του επιχειρηματία Δ. Χατζή,οι οποίοι προχτές, πραγματοποιώντας γενική συνέλευση με θέμα το αίτημά τους για επαναλειτουργία της επιχείρησης, δέχτηκαν την εκρηκτική παρέμβαση εκπροσώπων της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από πέρυσι το Σεπτέμβρη και τα οφειλόμενα του εργοδότη προς αυτούς αγγίζουν συνολικά τα 500 εκατομμύρια δραχμές. Στη συνέλευση - η οποία θα επαναληφθεί στις 30 Αυγούστου, λόγω έλλειψης απαρτίας - συμμετείχαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Σάμου, εκπρόσωποι κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, αναφέρεται ότι στη γενική συνέλευση "υπήρξαν έντονες προσπάθειες από εκπροσώπους της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας - λόγω της προεκλογικής περιόδου - να μεταφερθούν οι ευθύνες από την πολιτική ηγεσία στους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα".

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει το ΕΚ Σάμου, "η φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας κ. Γρηγορίου προς τους εργαζόμενους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο νομικό σύμβουλο του σωματείου, αλλά και στα πολιτικά κόμματα εκτός από το δικό του, προκάλεσαν την αγανάκτηση των εργαζομένων", ενώ "ξεσκέπασαν" και το υπουργείο Εργασίας, "αφού δεν έχει πάρει καμία θέση ούτε για το κλείσιμο του εργοστασίου, ούτε για τους 150 άνεργους, ούτε για τη διασφάλιση των 150 θέσεων εργασίας".

Εκτός των άλλων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου πρότεινε στους εργαζόμενους να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους με το να καταγγείλουν από την πλευρά τους τις συμβάσεις εργασίας και να ενταχθούν σε κοινωνικά προγράμματα! Οι υποσχέσεις του, όμως, αυτές - σημειώνει το ΕΚ Σάμου - "ήταν εκ του πονηρού" και δεν έπεισαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι του ζήτησαν να κάνει γραπτές προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ