Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
75 δίτροχα χρόνια

BMW

75 δίτροχα χρόνια

Ηταν Νοέμβρης του 1923. Η BMW παρουσίαζε την πρώτη της μοτοσικλέτα την Ε32 στην Εκθεση Μοτοσικλέτας στο Παρίσι. Η πρώτη μοτοσικλέτα των Γερμανών κινούνταν από ένα boxer κινητήρα, που έμελλε να σημαδέψει την ιστορία όχι μόνο του εργοστασίου, αλλά και της ίδιαςτης πορείας της μοτοσικλέτας.

Η BMW γιορτάζει φέτος τα 75 της χρόνια στο χώρο της δίτροχης ιστορίας και μια ματιά στο νέο μοντέλο R1200 C είναι αρκετή, για να αποδείξει τη συνέχεια της σχεδιαστικής νοοτροπίας των Βαυαρών. Ο boxer κινητήρας δεσπόζει και σήμερα, αλλά αυτή η πρώτη προσπάθεια εισβολής στο χώρο των cruizer έχει στηριχτεί και στη σύγχρονη τεχνολογία, αφού διαθέτει πλήρως ελεγχόμενο καταλύτη, μπροστινή ανάρτηση Telelever και ABS.

Η σημερινή μοτοσικλέτα BMW δίνει το "παρών" με δέκα μοντέλα, ξεκινώντας από το μονοκύλινδρο F650, τα δικύλινδρα boxer και τη σειρά Κ με τα τετρακύλινδρα και τρικύλινδρα εν σειρά, που δείχνουν, πάντως, την αυτοκινητιστική τους καταγωγή. Μια καταγωγή, που γίνεται αντιληπτή, όταν αντικρίζει κανείς το C1, το μοντέλο του μέλλοντος, που πρόκειται να μπει στην αγορά το 2000. Και που θα προσφέρει πλήρη κάλυψη του οδηγού, διατηρώντας όμως τα πλεονεκτήματα του δικύκλου.

Αν και η BMW, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δε διεκδικεί την πρωτοπορία των επιδόσεων στο χώρο, σίγουρα μπορεί να υπερηφανεύεται για κάτι. Οπως υπολογίζεται, οι μισές από τις 1,2 εκατομ. μοτοσικλέτες που έχουν παραχθεί κυκλοφορούν ακόμη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ