Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
WAGON
Ενα Primera

για όλη την οικογένεια

Ενα Primera για όλη την οικογένεια είναι το Wagon που παρουσίασε η Nissan. Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει σαν στόχο σχεδόν αποκλειστικά τον Ευρωπαίο οικογενειάρχη και για ακριβώς αυτό το λόγο σχεδιάστηκε στο Μόναχο από τον Γάλλο Στέφεν Σβαρτζ, ο οποίος δήλωσε ότι το wagon στοχεύει στην ικανοποίησητου οδηγού σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση στη δουλιά, αλλά και του ελεύθερου χρόνου και των χόμπι.

Εξωτερικά το wagon έχει μεγαλώσει μόλις 86 χλστ. σε σχέση με το Primera σεντάν. Η οροφή είναι καμπύλα σχεδιασμένη, με το παράθυρο της πέμπτης πόρτας να ακολουθεί κυρτή γραμμή, ώστε να εναρμονίζεται σε ένα σύνολο και να μη μοιάζει το πορτ παγκάζ ως πρόσθετο κομμάτι. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 430 λίτρα και αυξάνεται στα 1.650 λίτρα αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Το δάπεδο είναι διπλής όψεως, απ' τη μία επενδεδυμένο με μοκέτα και απ' την άλλη με πλαστικό ώστε να διευκολύνεται η φόρτωση ακόμα και βρεγμένων αντικειμένων.

Στα συν η πρίζα των 12 βολτ για τη χρήση ενός μικρού ψυγείου, οι χώροι φύλαξης μικροαντικειμένων και τα 2 άγκιστρα για τη σταθεροποίηση ογκωδών αντικειμένων.

Ουσιαστικές βελτιώσεις έχουν γίνει στο σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού, ενώ ο φωτισμός έχει κατά 80% μεγαλύτερη απόδοση. Στάνταρ το ABS που χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα κατανομής πίεσης, που ελέγχει τα τέσσερα δισκόφρενα, υπόσχεται ότι δε θα επιτρέψει μπλοκάρισμα των τροχών.

Η ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων εμπρός, πίσω, όπου υπάρχει και ημίκαμπτος άξονας. Στον τομέα της ασφάλειας τώρα, οι μπάρες στις πόρτες και η ενισχυμένημε ατσάλι κολόνα βοηθούν, ώστε να καλύπτονται οι νέες προδιαγραφές ασφαλείας για την περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης. Τα καθίσματα είναι σχεδιασμένα για αντιβύθιση, ενώ οι ζώνες ασφαλείας των πίσω επιβατών επιτρέπουν την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος χωρίς ιδιαίτερη εγκατάσταση. Οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού είναι 45 και 70 λίτρων αντίστοιχα. Στην Ελλάδα θα διατίθενται με το 1.600άρη κινητήρα των 100 ίππων σε έκδοση GX και SLX με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ