Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

ΠΑΟΚ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ
Πίστη για το "θαύμα"
Επί ποδός πολέμου στην Τούμπα για τη ρεβάνς του 0 - 2 κόντρα στους Σκοτσέζους

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το 2 - 0 του πρώτου αγώνα της Γλασκόβης σήμερα το βράδυ; Ερώτημα που προς το παρόν κανείς δεν μπορεί ν' απαντήσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη συμπαράσταση 33.000 οπαδών της θα το επιδιώξει, παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όμως το αβαντάζ του πρώτου αγώνα για τη σκοτσέζικη ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ο Ολεγκ Μπλαχίν, λίγες ώρες πριν το σημερινό παιχνίδι (ΕΤ 3 9.15 μ.μ. ) τόνισε:

"Από τον Τύπο δέχεται μεγάλη πίεση η ομάδα. Με τη Ρέιντζερς όπως και με τον Αρη, ο κόσμος περιμένει τις νίκες. Ο,τι και να γίνει. Δεν μπορεί όμως έτσι να λειτουργεί η ομάδα" είπε ο Μπλαχίν, που συνέχισε την αναφορά του στην πίεση του Τύπου, όταν ρωτήθηκε αν διαπίστωσε πως η ομάδα του το Σάββατο έπαιζε σαν "υπνωτισμένη".

Στην αναφορά του για το σημερινό παιχνίδι ο Μπλαχίν τόνισε: "Θα πρέπει την Τρίτη οι παίκτες μου να παρουσιάσουν άλλο πρόσωπο και το πιστεύω αυτό. Είναι ένα άλλο παιχνίδι. Κάνουν οι παίκτες μου λάθη, όπως έγινε στο τέλος του παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη, αλλά είμαστε μια καινούρια ομάδα και ειδικά στην άμυνα υπάρχουν τέσσερα νέα πρόσωπα. Φέτος έχουμε έξι καινούριους παίκτες και εγώ δεν πετάω στα σύννεφα. Είμαι ρεαλιστής. Ακόμη δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω αν θα παίξω "ζώνη" ή "μαν του μαν", γιατί δεν έχω συγκεκριμένους παίκτες. Στο Καραϊσκάκη δε βάλαμε γκολ στις ευκαιρίες, επόμενο ήταν πως κάποια στιγμή θα το δεχτούμε. Με τη Ρέιντζερς πρέπει να σημειώσουμε τρία γκολ και να μη δεχτούμε κανένα".

Ο Ολεγκ Μπλαχίν διευκρίνισε για το σημερινό παιχνίδι πως θα παίξει με τρεις κυνηγούς και τέσσερις παίκτες κέντρο, σε μια προσπάθεια να ρισκάρει οτιδήποτε για την πρόκριση. "Δεν ξέρω ποιοι θα παίξουν, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα παίξουμε με 3 - 4 - 3 στον αγωνιστικό χώρο. Αν ρισκάρουμε και δεχτούμε γκολ, το ματς τελείωσε για μας. 'Η δεν πρέπει να ρισκάρουμε καθόλου, ή να ρισκάρουμε από την αρχή. Προχτές με τον Ιωνικό κανείς δεν άκουσε την άμυνα ό,τι είχα πει. Αν μ' ακούγανε δε θα δεχόμασταν το γκολ. Δε μαρκάρουν ούτε μέσα ούτε έξω από την περιοχή.

Το ξέρω ότι απ' την ομάδα έχει αξιώσεις ο κόσμος, αλλά δε γίνεται μεγάλη από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει κι εσείς να ηρεμήσετε τον κόσμο, να τον προσγειώσετε, να μη λειτουργεί η ομάδα σ' αυτή την κατάσταση έντασης".

Το φαινόμενο των υψηλών θερμοκρασιών σχολίασανοι Σκοτσέζοι, που ήρθαν τα χαράματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Αν μάλιστα τους επηρεάσουν και αγωνιστικά, όπως οι ίδιοι το φοβούνται, τότε τόσο το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Ο Ντικ Αντβοκαατ, ο Ολλανδός τεχνικός της Γκλάσκοου Ρέιντζερς, τόνισε: "Δεν ξέρω πώς παίζουν και πώς πρέπει να αγωνίζονται οι ομάδες κάτω από τέτοιες θερμοκρασίες, αλλά νομίζω πως ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει σίγουρα. Ξέρουμε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αν και αυτή η συμπαράσταση μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης".

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

ΠΑΟΚ - ΓΚΛΑΣΚΟΟΥ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

Γήπεδο: Τούμπα, 21.15 (απευθείας, ΕΤ 3)

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανός)

1. Μιχόπουλος 1. Σαρμπονιέ

2. Μπάντοβιτς 2. Πορίνι

3. Ολιβάρες 3. Αμορούζο

7. Καπετανόπουλος 5. Νούμαν

14. Κουλακιώτης6. Μπ. Φέργιουσον

10. Τουρσουνίδης 7. Καντσέλσκις

8. Φραντζέσκος8. Φαν Μπρόνκχορστ

12. Νάγκμπε 10. Αμάτο

6. Ζαφειρίου 11. Αλμπερτζ

23. Μαριφαλίεφ16. Γουάλας

9. Βρύζας19. Μουρ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ