Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ"
Σε φάση διαβουλεύσεων

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους είναι οι εργαζόμενοι, ενώ δρομολογείται σύσκεψη για την εξεύρεση λύσης

Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο του οριστικού κλεισίματος του "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, χτες, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι οριστικές αποφάσεις για το θέμα θα παρθούν από τη διοίκηση τις επόμενες μέρες, ίσως και σήμερα. Στο μεταξύ συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η συρρίκνωση της επιχείρησης, αφού χτες έκλεισαν τέσσερα ακόμα καταστήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων που έκλεισαν, μέσα σε λίγες μέρες στην Αθήνα, στα εφτά.

Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, επικαλούμενοι "οικονομικά προβλήματα", προσπάθησαν χτες να δικαιολογήσουν τις αυθαιρεσίες τους σε βάρος των εργαζομένων. Αυθαιρεσίες που αφορούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη επικόλληση ενσήμων, σε πιέσεις για να δηλώσουν παραίτηση απεμπολώντας το δικαίωμα της αποζημίωσης και σε εκβιασμούς ότι αν δεν το κάνουν θα χάσουν ακόμα και τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Το όργιο εκβιασμών που δέχονται έχουν καταγγείλει πολλές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ", ωστόσο χτες στο υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι της επιχείρησης προσπάθησαν να παρουσιάσουν το άσπρο - μαύρο και ισχυρίστηκαν ότι όσοι δήλωσαν παραίτηση το έκαναν... οικειοθελώς!

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο και τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ζήτησαν να παρθούν όποια μέτρα απαιτούνται για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να εξοφληθούν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, ζήτησαν και ήδη δρομολογείται η πραγματοποίησή της, τις αμέσως επόμενες μέρες να γίνει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν το υπουργείο Εργασίας, η επιχείρηση, η ΠΕΚΑΣ (ένωση καταναλωτικών συνεταιρισμών), εκπρόσωποι των εργαζομένων, της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων προκειμένου από κοινού να συζητήσουν και να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι εργαζόμενοι σε σύσκεψη που έγινε στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν - με όποιο τρόπο χρειαστεί - τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ