Σάββατο 29 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Με ηθικό ακμαιότατο

Κόντρα στην πανίσχυρη Ιταλία σήμερα η Εθνική ανδρών (18.00, ΕΤ - 1), για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

ΑΜΥΝΤΑΙΟ (του απεσταλμένου μας Γ. ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις νίκες επί Ισπανίας, Ουκρανίας, αλλά και μεγάλη πίστη για τη νίκη, που θα την εγκαταστήσει για τα καλά στη δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου, η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα την Ιταλία στο κλειστό γυμναστήριο του Αμύνταιου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι εύκολο, αφού οι Ιταλοί μετά την αποτυχημένη εμφάνιση στο Γουόρλντ Λιγκ, στους αγώνες του προκριματικού ομίλου, παρουσιάζουν ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο, σαφώς πιο δυνατό.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανίκητοι, αφού τους λείπει η σταθερότητα στην απόδοση, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα με την Πολωνία, που έγινε στην Ιταλία και την οποία νίκησαν δύσκολα με 3 - 2.

"Δε νομίζω ότι ο αγώνας θα έχει καμιά διαφορά με τους προηγούμενους. Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι και εμείς θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε με επιτυχία, όπως και τα προηγούμενα. Η επιστροφή πέντε παικτών στην ομάδα κάνει τους Ιταλούς πολύ πιο ισχυρούς από ό,τι στο Γουόρλντ Λιγκ, αλλά πιστεύω ότι οι πιθανότητες για νίκη είναι μοιρασμένες", δήλωσε αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέλιος Καζάζης.

Πάντως, τα προβλήματα δε λείπουν από τις τάξεις της Εθνικής μας, αφού πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ο Θοδωρής Μπάεφ υποφέρει από πυρετό, που τον ταλαιπωρεί από τις αρχές της βδομάδας και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Οι Ιταλοί στον αγώνα που έδωσαν την Τετάρτη έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ισπανούς, τους οποίους νίκησαν με 3 - 0.

Ετσι η βαθμολογία του ομίλου έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ιταλία (5 αγώνες) 10, Ελλάδα (4) 7, Ισπανία (5) 7, Γαλλία 3 (5), Ουκρανία (4) 5, Πολωνία (5) 5.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Με μία νίκη και μία ήττα, στο ενεργητικό τους, συνεχίζουν τους αγώνες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ, που διεξάγεται στη Ρόδο, οι πρωταθλήτριές μας Β. Καραντάσιου και Ε. Σφυρή. Οι Ελληνίδες αθλήτριες στο χτεσινό πρώτο αγώνα επιβλήθηκαν των Ισραηλινών Σ. Φινκ και Κ. Οϊγκμαν με 15 - 10, ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση ηττήθηκαν από τις Τσέχες Σ. Ντοσουντίλοβα και Ε. Τσελόμποβα με 15 - 3. Το δεύτερο ελληνικό ζευγάρι των γυναικών, οι Π. Κίτσου και Ε. Μαξίμοβα γνώρισαν την ήττα στον α γύρο από τις Ιταλίδες Α. Μ. Σολάτσι και Λ. Μπορισκίνι με 15 - 1.

Την ήττα, όμως, γνώρισαν και οι Ελληνες αθλητές Γ. Γιάτσης και Η. Αραμπατζής, αφού έχασαν από τους Αυστριακούς Ο. Σταμ και Γ. Λάιτνερ με 15 - 5. Την ίδια πορεία ακολούθησε και το δεύτερο ελληνικό ζευγάρι στους άνδρες, οι Β. Κουτουλέας και Π. Δημητρακάκος, που υπέκυψαν στο ρωσικό δίδυμο των Ν. Καράσεφ και Μ. Κουτσνέρεφ με 15 - 11.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ