Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ"
Απλήρωτοι, αλλά και απληροφόρητοι

Τον αποκλεισμό εκπροσώπου του από συνέντευξη Τύπου της εταιρίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ολες τις πόρτες κλειστές βρίσκουν οι εργαζόμενοι της "ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ" στην προσπάθειά τους να ενημερωθούν για το μέλλον της εταιρίας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, εξαιτίας των τεράστιων χρεών της προς τρίτους και βρίσκεται σε φάση αναζήτησης αγοραστή. Η διοίκηση της εταιρίας αρνείται να ενημερώσει τους εργαζόμενους - που παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες - ενώ την περασμένη Τετάρτη στελέχη της εταιρίας απαγόρευσαν στον Θ. Μητρούδα, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπο των εργαζομένων της "ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ", να παραμείνει στην αίθουσα όπου έδιναν συνέντευξη Τύπου!

Την ενέργεια αυτή χαρακτηρίζει "απαράδεκτη και πέρα από κάθε δικαιολογία" σε επιστολή του προς τη διοίκηση της εταιρίας, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Στην επιστολή τονίζεται: "Η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, ο αγώνας των εργαζομένων για την επιβίωσή της, που το ΕΚΘ στηρίζει από την πρώτη στιγμή, δεν έχουν καμία σχέση με αποκλεισμούς των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, αλλά ούτε και με τα συγκεκριμένα καθήκοντα που έχετε αναλάβει στη διοίκηση της επιχείρησης".

Καταλήγοντας το ΕΚΘ προειδοποιεί: "Θα διαφυλάξουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας, όχι μόνο να παρακολουθούμε, αλλά και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια επιβίωσης της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι άλλωστε και ίσως μόνο αυτοί, έχουν αναλάβει το κόστος από τη δυσμενή πορεία μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας" και καλεί την εταιρία να "επανορθώσει τη συμπεριφορά της έναντι των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ