Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Φουλ επίθεση

Με Νικολα'ϊδη - Μαχλά "φουνταριστούς" αύριο κόντρα στη Σλοβενία. Ραντεβού στο άγνωστο σήμερα για τις Ελπίδες

"Νικολαϊδης και Μαχλάς θ' αγωνιστούν ως "φουνταριστοί". Απλά θ' αλλάζουν συνεχώς θέσεις". Αυτό αποκάλυψε χθες ο Ιορντανέσκου στο δείπνο που παρέθεσε μαζί με την Ομοσπονδία στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής. Οπως είπε ο εκλέκτορας, στη Ρουμανία έπαιζε μ' έναν κυνηγό, αλλά εκεί δεν είχε αντίστοιχους παίχτες. Οσο για την άμυνα: "Οι στόπερ θα μαρκάρουν χώρο και όχι παίχτη. Επίσης το λίμπερο θέλω να 'ναι κοντά τους. Δηλαδή να μην έχουμε πολύ βάθος".

Ζητούμενο στο αυριανό παιχνίδι η νίκη, που όμως δεν είναι απλή υπόθεση. "Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Είναι διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα με τη Σλοβενία. Κάθε σύγκριση είναι λάθος, αφού στο ποδόσφαιρο κανένας αγώνας δε μοιάζει με άλλον". Από τους διεθνείς ζητάει "μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, γιατί έτσι ελέγχεις το ρυθμό και πιέζεις τον αντίπαλο. Επίσης περισσότερες μπαλιές στους επιθετικούς".

Σύμφωνα με τον Ιορντανέσκου "οι Ελληνες παίχτες έχουν βελτιωθεί συγκριτικά με την προ εξαετίας εικόνα τους. Η συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις άλλαξε νοοτροπία, ψυχολογία, προσέφερε εμπειρίες και γνώσεις. Σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι ξενιτεμένοι". Οσο για το περιβραχιόνιο το αρχηγού "υποψήφιοι είναι οι Νικολα'ϊδης, Ζαγοράκης, Ατματσίδης, Καλιτζάκης".

Οι ελπίδες

Αυλαία σήμερα στο Στάδιο "Ν. Γκούμας" (ΕΤ 1, 20.00) για την Εθνική Ελπίδων με αντίπαλο την αντίστοιχη της Σλοβενίας. Στόχος η πρόκριση στα τελικά του EURO 2000 και ταυτόχρονα της Ολυμπιάδας στο Σίδνεϊ. Η ανανεωμένη Εθνική καλείται ν' αντιμετωπίσει έναν ουσιαστικά άγνωστο αντίπαλο. Η (λίαν επιεικώς) ολιγωρία της ΕΠΟ... έδεσε τα χέρια του "προσωρινού" εκλέκτορα Γ. Κόλλια. Δε γνωρίζει σχεδόν τίποτα αφού όπως παραδέχτηκε: "Είναι γνωστό πως στα θέματά μας υπήρξε δυσλειτουργία. Οταν ζητούσα από την Ομοσπονδία να δω τη Σλοβενία μου 'λεγαν πως δεν έχει αγώνες. Η οργάνωσή μας είναι σημείο αρνητικό"...

Παρ' όλα αυτά, πιστεύει πως θα κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί, αρκεί οι νεαροί διεθνείς να δείξουν "πειθαρχία και σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση σ' όλο τον αγώνα". Μάλλον θα ξεκινήσει με τους Λυμπερόπουλο, Σταυρακάκη, Κατσιαρό, Αλεξόπουλο, Κουλακιώτη, Μοσχογιάννη, Κατσουράνη, Κάφαλη, Κυριαζή, Λιολίδη, Κωνσταντινίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ